Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Wärtsilä och ABB belönas för miljötänk

Från 2018
Wärtsilä
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Peter Petrélius

Wärtsilä och ABB rankas bland världens hundra mest hållbara storföretag. Totalt har fem finländska företag lyckats ta sig in på den årliga Global 100-listan över företag som gör bra resultat och samtidigt värnar om miljön.

För fjortonde året i rad, i samband med Världsekonomiskt forum i Davos, publicerades Global 100-listan. De hundra främsta valdes i år ut bland knappt 6 000 börsnoterade företag.

Listan toppas av den franska informationsteknologijätten Dassault Systems. De finländska företag som finns med på listan är Neste (plats 2), Outotec (5), Kesko (31), Nokia (35) och Wärtsilä (88). ABB, med huvudkontor i Schweiz, placerar sig på en 39:e plats.

Stort erkännande

De företag som rankas på Global 100-listan anses, utöver de goda resultat och det engagemang för miljön de redan uppvisar, dessutom kunna ha goda tillväxtmöjligheter i framtiden.

Wärtsilä skriver i ett pressmeddelande att man ser rankingen som ett stort erkännande.

- Erkännandet bekräftar att Wärtsilä lever upp till sitt mål att möjliggöra hållbara samhällen med smart teknologi, säger Marko Vainikka som är direktör för koncernrelationer och hållbar utveckling vid Wärtsilä.