Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Staden: Korv-Görans ska betala för elen i Ekenäs resecenter

Från 2018
Stekbord och fritöser i Korv-Görans i Ekenäs.
Bildtext Raseborgs stad vill inte längre betala elen för grillrestaurangen i Ekenäs resecenter.
Bild: Yle/Malin Valtonen

Efter att Korv-Görans i fem år har fått gratis el kräver Raseborgs stad nu att grillrestaurangen börjar betala elräkningarna. I annat fall avslutas avtalet om en vecka.

Staden har haft ett femårigt avtal med Frank Holmströms bolag To Be Frank Ab som driver grillrestaurangen Korv-Görans i Ekenäs resecenter i den gamla tågstationen. Avtalet upphör den sista januari.

Bolaget betalar enligt det nuvarande avtalet endast hyran, men inte elräkningen. Det är i stället staden som i fem års tid har stått för elkostnaderna.

Alla ska behandlas lika

Holmströms bolag har en option att förlänga avtalet med tre år från och med den första februari.

För att förlänga avtalet kräver tekniska nämnden att Korv-Görans börjar betala elen. Om Holmströms företag inte går med på det avslutas avtalet.

Nämnden anser att alla företagare ska behandlas lika och därför kan staden inte betala elräkningen för en grillrestaurang.

Det var Raseborgs stads tidigare fastighetsavdelning Intern service som av misstag skrev i hyreskontraktet att staden står för elen.

Staden försökte omförhandla avtalet, men utan resultat.

Frank Holmström

Raseborgs stad betalar Korv-Görans el till 2018

Raseborg har inte lyckats omförhandla hyreskontraktet med företagaren som driver grillrestaurangen Korv-Görans i Ekenäs resecentrum. En grov uppskattning visar att det kostar staden 700 euro i månaden att betala elräkningarna.

Diskussion om artikeln