Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wozniacki visade Mertens var skåpet ska stå – Halep vidare efter nagelbitare

Från 2018
Caroline Wozniacki jublar.
Bildtext Caroline Wozniacki jublar efter att ha säkrat sin plats i finalen.
Bild: Tracey Nearmy / EPA / All Over Press

Det blir en helt ny Grand Slam-vinnare som koras på lördag. Caroline Wozniacki lät inte Elise Mertens skrälla tidigt på torsdagsmorgonen då semifinalerna i tennisens Australian Open körde igång. Förstaseedade Simona Halep fick i sin tur svettas mot tyskt motstånd.

Elise Mertens storskrällde i kvartsfinalen – men det blev ingen upprepning i semifinalen. Andraseedade Caroline Wozniacki tog istället sig till final rakt i två set (6–3, 7–6).

– Det betyder så mycket för mig. Jag märkte att jag blev nervös i mitten av andra set. Det kändes ovanligt. Jag tog några djupa andetag och så lyckades jag avgöra matchen, säger Wozniacki efter matchen.

Mertens var ändå inte allt för uppgiven efter nederlaget.

– Jag njöt av varje stund, säger 22-åringen enligt AFP

– Jag har lärt mig att allt är möjligt. Man måste bara tro på sig själv, fortsätter hon.

Förstaseedade Halep vidare efter sudden-thriller

Simona Halep såg också till att inte låta Angelique Kerber överraska – men det var nära ögat. Efter att ha tagit hem första set med klara siffror (6-3), vände Kerber och tog andra set (6–4).

Det tredje blev sedan en rysare. Till slut krävdes 16 game för att avgöra bataljen – men till slut var Halep starkare med 9–7.

– Jag försökte hålla lugnet, men matchen var en riktig berg- och dalbana. Men jag gav aldrig upp. Jag är otroligt stolt över mig själv, faktiskt, säger Halep efter matchen.

Finalen är både Wozniackis och Haleps tredje i Grand Slam-sammanhang. Varken danskan eller rumänskan har någonsin vunnit en av de fyra stora turneringarna – med andra ord koras en helt ny spelare till Grand Slam-vinnare på lördag.

Diskussion om artikeln