Hoppa till huvudinnehåll

Barn

Buu-klubben
Yle Watt
MGP

Det här veckoslutet ska du pyssla med strumpor

Från 2018
Uppdaterad 26.01.2018 09:18.
Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen.
Bildtext Staffan Gräsbeck med några av de fina strumpor vi fick in i fjol.
Bild: Yle Kuvapalvelu/Jyrki Valkama

Hitta en strumpa, ta fram pysselgrejerna och skapa en spektakulär strumpartist! Alla strumpor som skickas in till oss senast 31 januari kommer med i programmet Strumphittarna, vårt underhållningsprogram för hela familjen.

Strumphittarna är en musiktävling där de inskickade strumporna tävlar om ära och berömmelse. Publiken - alltså barnen och familjerna därhemma - står både för strumpartisterna och för valet av vem som vinner.

I år är det redan dags för programmets tredje säsong. Strumphittarnas regissör och programledare Staffan Gräsbeck förklarar det unika med konceptet.

- Strumphittarna passar för hela familjen. Det är ett underhållningsprogram, inte bara ett barnprogram, men passar ändå även för de minsta. Programmet introducerar olika genrer av musik för barnen och alla kan hitta sin favorit, säger han.

Barnen får faktiskt själva rösta fram vinnaren. Det händer inte så ofta.

Nu när deadlinen för strumpartisterna är nära har Staffan ett tips till barnen och deras familjer för det stundande veckoslutet.

- Gå igenom föräldrarnas garderob, ordna maskerad och hitta strumpor! Alla strumpor som skickas in syns någonstans i programmet, lovar Staffan.

- Man får gärna att tänka utanför boxen, det behövs inte bara rock- och popstrumpor. Och strumpan får gärna ha ett ansikte. En strumpa utan mun kan ju inte sjunga, men den får vara publikstrumpa, tipsar Staffan.

Helst inga bebisstrumpor, för då blir det svårt för dockföraren att få in handen i strumpan!

- På BUU-turnén har jag träffat dem som skapade de vinnande strumporna i säsong 1 och 2. Det är en av de bästa upplevelserna med Strumphittarna. Och det är roligt att så många är med, säger Staffan.

Bilden är proppfull av post med bidrag till Strumphittarna 2018
Bildtext BUU-klubbens skrivbord börjar redan vara intäckt av inskickade bidrag.
Bild: Staffan Gräsbeck / Yle

Posta den färdiga strumpan till BUU-klubben! Adressen är: BUU-klubben, 00024 Yle. Som sagt vill vi gärna ha ditt bidrag senast den 31 januari 2018. Lägg med en lapp med både ditt och strumpans namn. Skriv också vad din strumpartist tycker om att göra eller sjunga.

Tidtabell för Strumphittarna
31 januariSista dagen för inskickade strumpor
7 mars - 16 marsStrumphittarna bandas i studio
Oktober - november 2018Programmet börjar komma ut på TV, på Yle Arenan och på Barnens Arena. Efter varje avsnitt får publiken rösta på sitt favoritbidrag.
15 novemberStrumphittarfinal

Kanske blir just din strumpartist en ny Emma - kolla klippet nedan!

Emma - Fågeln - Spela upp på Arenan