Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mourinho stannar i United: ”Vi har höga krav här”

Från 2018
José Mourinho.
Bildtext José Mourinho kan blicka fram emot minst ett par säsonger till på Old Trafford.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

José Mourinho fortsätter som Manchester United-tränare. Han förlänger sitt kontrakt till 2020. ”Vi skapar förutsättningar för att ha en framgångsrik framtid”, säger portugisen.

Inför förra säsongen tog José Mourinho över som tränare i Manchester United. Genom åren har Mourinho gjort sig känd som en titeltränare och på den punkten blev det ingen förändring i Manchester.

United vann ligacupen och Europa League i fjol. Den här säsongen var målsättningen hög, men just nu ser en ligatitel orealistisk ut. Klubben är tolv poäng efter rivalen Manchester City.

Trots det väljer United att sätta slut på eventuella spekulationer om Mourinhos framtid. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2020.

– Jag är väldigt stolt över att vara Manchester Uniteds tränare. Jag vill tacka klubbledningen för att jag får det här förtroendet. Vi har höga krav här – att vinna tre titlar per säsong – men det är det jag vill uppnå. Vi skapar förutsättningar för att ha en framgångsrik framtid, säger Mourinho på klubbens webbplats.

United ligger tvåa i Premier League just nu. Laget är fortfarande med i FA-cupen och Champions League.