Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hirvonen föll i ny spurtduell – långt från pallen i Seefeld

Från 2018
Eero Hirvonen.
Bildtext Eero Hirvonen hade ingen toppendag i världscupen.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Finländarna gjorde inget större väsen av sig i världscupen på den kommande VM-orten. Eero Hirvonen var bäst av de blåvita, men hans palldrömmar sprack redan i backmomentet.

Orsak till lite oro eller en tillfällig svacka med OS bakom hörnet? Under de kommande veckorna får Eero Hirvonen svara på den frågan.

Den unge finländaren, som har framstått som ett medaljhopp i Pyeongchang efter tre individuella pallplatser under världscupvintern i nordisk kombination, har några tyngre tävlingar bakom sig.

Senaste pallplatsen kom före jul. I dag var han bäste finländare i Seefeld, men långt från tätdiskussionerna.

Hirvonen tappade egentligen pallchanserna redan i backmomentet. Hans 99,5 meter i lilla backen gav honom ett avstånd på över två minuter till ledaren Akito Watabe.

Herola hade det tufft i backen

I spåret knep Hirvonen ett par placeringar och körde tillsammans med Lukas Klapfer och Jörgen Gråbak under det sista varvet.

21-åringen spurtade för en sjundeplats, men i likhet med flera gånger tidigare i vinter blev han slagen på fingrarna i en upploppsstrid. Hirvonen slutade till slut nia i tävlingen.

Ilkka Herola hade det ännu tyngre i backmomentet och hade en hopplös uppgift i spåret. Herola slutade femtonde i Seefeld.

Precis som i går vann japanen Akito Watabe. Han visade fin form veckor före OS-starten och tog hem segern med en dryg minut.

Resultat:

1) Akito Watabe, Japan 23.28,5
2) Vinzenz Geiger, Tyskland + 1.05,5
3) Jarl Magnus Riiber, Norge + 1.08,9
4) Jan Schmid, Norge + 1.14,1
5) Espen Andersen, Norge + 1.22,0
---
9) Eero Hirvonen, Finland + 1.40,3
15) Ilkka Herola, Finland + 2.23,8
29) Arttu Mäkiaho, Finland + 3.44,6
38) Leevi Mutru, Finland + 4.39,3

Diskussion om artikeln