Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skön punkt på kaosveckan för Zidane – Real Madrid vann toppmötet

Från 2018
Cristiano Ronaldo firar mål.
Bildtext Cristiano Ronaldo satte Real Madrids två första mål mot Valencia.
Bild: EPA

Cupfiasko i onsdags, svår bortamatch i dag. Efter det nya magplasket i veckan är Zinedine Zidane en pressad Real Madrid-tränare. Då svarade storklubben med att åtminstone slå Valencia.

Två straffmål, två sena mål – och en skön punkt på en riktigt tuff vecka. Real Madrid åkte hem med full pott från Mestalla och den luriga bortafajten mot tabelltrean Valencia.

Cristiano Ronaldo satte straffmål 99 och 100 i första halvlek. Marcelo och Toni Kroos prickade in varsitt sent mål när Valencia jagade en kvittering efter Santi Minas reducering i andra halvlek.

– Det är svårt att vinna här och vi gjorde en bra insats. Det här var ett lyft för laget, säger Real Madrids målvakt Keylor Navas i en tv-intervju.

Jobbet på spel mot PSG

Tidigare i veckan kraschade ”Los Blancos” ut ur spanska cupen efter en blek insats hemma mot Leganés. Efter respasset medgav Realtränaren Zinedine Zidane att han är illa ute.

Hans jobb ligger i potten när Champions League-slutspelet drar igång. Real Madrid ställs mot farliga Paris Saint-Germain i åttondelen.

– Det var imponerande av Real Madrid att komma hit och göra det här. Det var ett styrkebesked, men de behöver växla upp inför stormötet med PSG, säger Viasats expert Martin Åslund i tv-sändningen.

Real Madrid har vunnit Champions League två år i följd med Zidane som tränare. Efter en svag ligasäsong är det Madridlagets enda återstående titelchans under våren.

Diskussion om artikeln