Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lugnande Lejonbesked: Rämö till OS som en vinnande målvakt

Från 2018
Uppdaterad 28.01.2018 19:44.
Karri Rämö åker till OS med en utmärkt räddningsprocent i KHL.
Bildtext Karri Rämö åker till OS med en utmärkt räddningsprocent i KHL.
Bild: Toni Hekkala / All Over Press

I måndags togs Jokeritmålvakten Karri Rämö ut till Finlands OS-trupp – men efter en rejäl smäll dagen efter var hans medverkan i Sydkorea osäker. Veckan avslutades ändå med Rämö mellan stolparna när Jokerit vann med 2–1 borta mot Dinamo Riga.

Det var i inledningen av Jokerits bortamatch mot Salavat Julajev Ufa i tisdags som Rämö krockade med landslagskollegan Joonas Kemppainen. Rämö tvingades direkt lämna isen, och kunde inte alls vara med i fredagens hemmamatch mot Dinamo Riga.

Men i den allra sista matchen innan Jokerits långa KHL-paus var Rämö klar för spel igen.

Och inte nog med det, målvakten var bäst på plan när Helsingforslaget tog revansch för fredagsförlusten och vann över den lettiska KHL-klubben med 2–1. Ett besked som behövdes inför OS-turneringen där Rämö förväntas vara tvåa bakom Mikko Koskinen.

Tolvanen mållös på nytt

Framåt gjordes Jokerits mål av dansken Nicklas Jensen och amerikanen Steve Moses. Finländska OS-spelaren Eeli Tolvanen noterades för en assist till Jokerits andra mål men åker till OS utan att själv ha gjort mål i KHL sedan november.

Trepoängaren i Lettland betyder att Jokerit har greppet om tredje platsen i den västra konferensen. Bara två matcher återstår för helsingforsarna i grundserien, genast efter OS-pausen spelar Jokerit hemma mot SKA innan seriespelet avslutas med en ny bortamatch mot Dinamo Riga.

Dinamo Riga–Jokerit 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)

6.39 0–1 Nicklas Jensen (Brian O’Neill, Juho Rautanen) pp
41.54 0–2 Steve Moses (Eeli Tolvanen, Sami Lepistö) pp
43.44 1–2 Mikelis Redlihs (Guntis Galvins, Anssi Salmela)

Diskussion om artikeln