Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Andersson slog till igen – hoppade nytt inomhusrekord

Från 2018
Uppdaterad 29.01.2018 20:00.
Saga Andersson, inomhus-VM 2016.
Bildtext Saga Andersson.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Stavhopparen Saga Andersson har förbättrat sitt personliga inomhus med två centimeter. Andersson hoppade 437 vid en tävling i Helsingfors.

Saga Andersson har fått en fin start på vintern. Hon gick in i den här inomhussäsongen med 425 som personligt rekord och det har hon förbättrat vid två tillfällen tidigare. I dag putsade hon rekordet ytterligare då hon hoppade 437.

Andersson som tävlar för Esbo IF klarade 437 i sitt andra hopp och gjorde sedan också tre försök på 445 som är kvalgränsen till EM i Berlin i sommar.

– Jag bytte till en styvare stav och de två första hoppen hamnade i limbo. I det sista hoppet gick jag över ribban men rev på nedvägen, säger hon i ett pressmeddelande.

Dagens resultat gör också att Andersson befäste sin position som inhemsk statistiketta.

Saga Anderssons personliga rekord utomhus är 442 som hon hoppade i Tammerfors i slutet av augusti.

Nygård bytte avstampsfot

Trestegshopparen Sanna Nygård från Vasa IS inledde säsongen med att hoppa 13,58 vid en tävling i Uppsala. Det är fem centimeter från hennes personliga rekord inomhus.

Nygård har valt att byta avstampsfot från höger till vänster inför den här säsongen.

– Hoppningen fungerar överraskande bra med fel fot så att säga. Jag började fundera på det i somras för att jag har haft problem med ryggen och hopparknä. Jag är lite starkare i väster sida och kan lita bättre på den, säger hon i ett pressmeddelande.

Nygård siktar mot EM i Berlin i sommar där kvalgränsen ligger på 13,90. Hennes personliga rekord utomhus är 13,73.

Diskussion om artikeln