Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Beckham grundar lag i MLS: ”Har varit en dröm i många år”

Från 2018
David Beckham presenterar sitt nya lag i MLS
Bildtext David Beckhams lag ska finnas i Miami.
Bild: Larry Marano/REX/All Over Press

Miami kommer att få ett lag i fotbollsligan MLS. Bakom projektet står David Beckham men det är ännu inte klart exakt när laget kommer att börja spela i ligan.

David Beckham har länge haft ambitioner på att grunda ett eget lag i MLS. För några år sedan fick han tillåtelse att köpa ett franchiselag för 25 miljoner dollar. Normalt kostar det 100 miljoner dollar att köpa ett sådant.

Planerna har stött på motgångar under årens lopp men nu ska allt vara klart. Ett konsortium som leds av Beckham har köpt mark i staden där man kommer att bygga en arena med plats för 25 000 åskådare.

– Det har varit en dröm i många år och jag ska vara ärlig, det har varit svårt. Många gånger har jag tänkt att det aldrig kommer att ske men jag har vägrat att ge upp, sa Beckham på en presskonferens.

Enligt nyhetsbyrån AFP kan laget börja spela i ligan år 2020 men under presskonferensen kom man inte med några klara besked.

Lagets namn, logo och stab kommer att presenteras i ett senare skede.

– Det är med stolthet som vi välkomnar Miami till MLS. Man brukar säga att bra saker sker bara man orkar vänta. Tack för att ni har väntat på den här dagen, sa ligans chef Don Garber.

Diskussion om artikeln