Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Melanie C är gästartist i UMK18

Från 2018
Uppdaterad 30.01.2018 11:37.
Mel C
Bild: Lux Music

En dryg månad återstår till årets Tävlingen för ny musik UMK. I dag bekräftas att en före detta Spice Girl kommer att ge programmet extra krydda!

I UMK 2018 är Saara Aalto kvällens stora stjärna. Redan nu är det klart att hon kommer att representera Finland i Eurovision Song Contest 2018.

I den direktsända UMK-showen den 3 mars kommer Aalto att framföra tre bidrag. Ett av dem utses av publiken och juryn till Finlands eurovisionsbidrag i Lissabon i maj.

Delar scen med barndomsidolen

För att göra kvällen ännu mera storslagen kommer vi att få se några gästande artister på scenen.

En av dem är Saara Aaltos (och mången annans) barndomsidol Melanie Chisholm, i tiderna känd som Sporty Spice i gruppen Spice Girls.

Melanie C:s meritlista är imponerande. Hennes soloalbum har sålt i över 20 miljoner exemplar och hon har haft tolv brittiska listettor. Det här gör henne till en av Storbritanniens mest framgångsrika kvinnliga artister.

Mera pirrig för Mel C än för egna showen

Saara Aalto har delat scen med Mel C tidigare, i samband med Manchester Pride 2017.

Aalto tycker det är i det närmaste overkligt att barndomsidolen kommer att gästa hennes show.

- När jag var tio år och såg Spice Girls på tv fattade jag att jag ville bli artist. Deras shower och koreografier gjorde stort intryck på mig och formade min bild av en hurudan popstjärna jag ville bli. Jag är nästan mera spänd för att få se Mel C på scenen än för att uppträda själv!

Tävlingen för ny musik UMK18 ordnas på MetroAreena i Esbo den 3 mars. Information om biljetter hittas på yle.fi/umk.