Hoppa till huvudinnehåll

Recept

De frasigaste potatisplättarna – bra och billig vardagsmat

Från 2018
Uppdaterad 30.03.2020 19:37.
Strömsö inslag: Crepe Vonassiennes med romkräm - Spela upp på Arenan

Frasiga potatisplättar serveras här med fluffig och syrlig romkräm. Gott för några euro.

Ingredienser

  • 250 gr potatis
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 äggvitor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk crème fraîche
  • 75 gr skirat smör
  • 1 schalottenlök - liten
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl dragon - skuren
  • 50 gr rom - valfri sort
  • 1 dl crème fraîche - vispad

Gör så här:

  1. Koka potatis i saltat vatten, gör en puré med mjölk och creme fraiche. Låt svalna.
  2. Tillsätt mjöl och sedan ägg, ett i taget.
  3. Vispa äggvitorna hårda och vänd in i purén.
  4. Stek crepen i het panna med lite skirat smör.
  5. Finhacka löken och koka ihop den med vinägern. Låt svalna och blanda med vispad creme fraiche, finskuren dragon och rom.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln