Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Karusellen snurrar: Tre anfallare flyttar i triangelaffär med Chelsea, Arsenal och Dortmund

Från 2018
Pierre-Emerick Aubameyang, Olivier Giroud och Michy Batshuayi.
Bildtext Pierre-Emerick Aubameyang, Olivier Giroud och Michy Batshuayi flyttar.
Bild: EPA / All Over Press

Tre profilanfallare byter klubbadress då tre europeiska fotbollsjättar gör affärer under den sista dagen av januarifönstret.

Engelska Chelsea och Arsenal samt tyska Borussia Dortmund har bytt anfallare under ”Deadline Day”, det vill säga dagen då transferfönstret stänger i Europa.

I pengar blev affären dyrast för Arsenal, mest lukrativ för Dortmund.

Den första flytten bekräftades redan tidigare i dag då Pierre-Emerick Aubameyang skrev på för Arsenal. Borussia Dortmund behövde därmed en ersättare till sin stjärnforward.

De hittade honom i form av Michy Batshuayi i Chelsea, som i sin tur plockade in Olivier Giroud från Arsenal.

Cirkeln sluten.

Giroud stolt Chelseaspelare

Enligt uppgifter i brittisk media betalade Arsenal klubbens rekordsumma 56 miljoner pund för Aubameyang. De täpper nu till hålet med 18 miljoner som Chelsea pungar ut för Giroud.

– Chelsea är en av de största klubbarna i Premier League. De har vunnit kanske mest titlar under de senaste 6-7 åren. Jag är stolt över att skriva på, säger Giroud på Chelseas webbplats.

Giroud, 31, har gjort minst elva ligamål per säsong för Arsenal sedan han anlände från Frankrike hösten 2012. Denna säsong har det blivit fyra fullträffar på 16 matcher – varav 15 som inhoppare.

Sedan värvningen av landsmannen Alexandre Lacazette i somras har Girouds ansvar minskat och han behöver spelminuter för att vika sig en plats i Frankrikes lag i sommarens VM-turnering.

I Chelsea kämpar Giroud om speltid främst med sommarköpet Alvaro Morata. Girouds kontrakt sträcker sig över nästa säsong.

Batshuayi ger utrymme

En annan som radat fram goda målsiffror trots blygsamma minuter är Michy Batshuayi. Chelseas manager Antonio Conte har använt belgaren sparsamt, men Batshuayi har snittat ett mål per 90 minuter i Chelseatröjan.

Nu lånar Chelsea ut Batshuayi till Borussia Dortmund. 24-åringens låneavtal gäller för resten av säsongen.

– Michy är en ung, väldigt intressant striker, vars målsnitt och kvalitet imponerat i såväl Chelsea, Marseille, den belgiska ligan som Belgiens landslag, säger sportdirektören Michael Zorc på Dortmunds hemsida.

Diskussion om artikeln