Hoppa till huvudinnehåll

Sport

JYP sliter med fyra matcher på fem dagar: ”Det är det här vi tränat för”

Från 2018
Niko Mikkola firar mål för Tappara.
Bildtext Niko Mikkola ovan segerskytt.
Bild: All Over Press

Tappara vann över JYP i onsdagskvällens enda match i ishockeyligan. JYP är på grund av den stundande CHL-finalen inne i en riktigt tung vecka med fyra matcher på fem dagar.

I går tre poäng hemma mot Sport efter siffrorna 3–2 – i kväll en pinne borta mot Tappara efter siffrorna 3–2.

JYP:s slitande vecka har fått en hyfsad start. Efter en vilodag väntar ytterligare en dubbel mot HIFK borta på fredag och KalPa hemma på lördag.

Orsaken till den hetsiga matchtakten är framfarten i Champions Hockey League. Kvällens match skulle ursprungligen spelas för ett par veckor sedan men blev flyttad på grund av en segerrik CHL-semifinal.

I tisdagens final ställs JYP mot svenska Växjö.

– JYP-familjen är redo att jobba. Vi ska njuta av att ha så tuffa matcher framför oss. Det är det här som vi har tränat för, säger assisterande tränaren Jukka Ahvenjärvi på klubbens webbplats.

Mikkola oväntad målskytt

I kvällens kamp var JYP:s tränarstab missnöjd med domararbetet. Vi hade sex utvisningar, motståndaren en, summerade huvudtränaren Marko Virtanen enligt STT

Virtanen menade dessutom att Tappara gjorde segermålet efter ett anfall som borde ha blåsts av på grund av en foul som domarna inte visslade för.

Segermålet var i vilket fall som helst snyggt. OS-uttagna Jukka Peltola passade stiligt fram backen Niko Mikkola som sköt in säsongens andra mål knappa fyra minuter in i förlängningen.

– Vi har pratat om att backen får stiga med i de där situationerna också i spel fem mot fem. ”Juki” (Peltola) höll pucken bra och såg mig komma, berättar Mikkola.

JYP och Tappara ligger på tredje respektive fjärde plats i tabellen med samma poängmängd (85). Kärpät leder serien med 104 poäng före tvåan TPS på 87.

Tappara – JYP 3-2 (1-1,1-1,0-0) efter förlängning

07.27 0-1 Puustinen (Mäenpää,Immonen) PP
13.38 1-1 Lehtonen (Zaborsky,Nurmi) PP
25.48 2-1 Ojamäki
28.45 2-2 Hytönen (Kuukka,Rooba)
63.49 3-2 Mikkola (Peltola)

Målvakter:
Hrachovina 5+ 6+ 8+ 0 = 19
Olkinuora 12+ 3+ 9+ 2 = 26