Paprikarullader med parmaskinka och paprikavinägrett
Från 2018
Publicerad 07.02.2018 17:00.
Uppdaterad 09.02.2018 05:41.

Rostad paprika blir söt, mjuk och formbar. Tillsammans med salt parmaskinka och frisk salvia får vi en färggrann rätt att njuta av. Servera gärna med ris och en frisk paprikavinägrett.
Paprikarullader
Bild: Yle/Carina Ahlskog
paprikor,recept,Strömsö
Ingredienser, 4 pers:
- 3 röda paprikor
- ½ kruka salvia
- 6 skivor parmaskinka
- 1 klyfta vitlök
- salt
- peppar
- olivolja för stekning
Gör så här:
- Dela paprikor på mitten.
- Pensla med olja och rosta 12-15 min i ugn med grill på 250 c.
- Tag ut och låt svalna.
- Skala och skrapa ur.
- Fördela 3 salvia blad i varje paprikahalva och täck med skinka.
- Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Stek eller grilla hastigt ca 2 minuter.
Servera med paprikavinägrett.
Paprikavinägrett
Bild: Yle/Carina Ahlskog
paprikor,Strömsö,recept,Vinagrete
En frisk och fyllig sås till den söta paprikarulladen, paprikavinägretten går snabbt att göra och passar också som en fräsch sås till andra rätter, varför inte till en fin bit grillat kött eller kyckling.
Ingredienser, 4 pers:
- 2 gula eller orange paprikor
- 2 msk vinäger, gärna sherry- eller champagnevinäger
- ½ dl olivolja
- 1 msk kapris
- 1 st schalottenlök
- salt
- peppar
Gör så här:
- Riv 2 paprikor och svetta mjuka i lite olivolja.
- Mixa med olivolja, vinäger, salt och peppar.
- Blanda ner kapris och fintärnad lök.
Mer om recepten:
Vi serverade saffransris till paprikarulladen. Saffransriset gjorde vi genom att först svetta arborioris i lite olivolja med finhackad lök och en gnutta saffran. Sedan tillsatte vi vatten vartefter som fick koka in tills riset var mjukt
Bild: Yle/Carina Ahlskog
recept,Strömsö,Paul Svensson