Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pelicans rasade samman då TPS höjde tempot – Kärpät belönades för otrolig bragdvändning

Från 2018
Uppdaterad 01.02.2018 21:20.
Ilkka Heikkinen firar mål
Bildtext TPS fick fira en klar seger mot Pelicans.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Pelicans fick minsann bita i det sura äpplet mot TPS i torsdagens omgång av hockeyligan. Två bortdömda mål och en katastrofal sista period gjorde att TPS for iväg med full pott. Samtidigt stod Kärpät för en vändning som hette duga mot Ässät.

Genast i början av matchen mellan TPS och Pelicans blev det dramatiskt. Pelicans hade pucken i TPS mål – två gånger. Bägge gångerna dömde domarna bort målen.

Men pucken skulle nog komma att hitta till nätmaskorna i alla fall.

Mikko Kousa fick äran att panga in 1-0 i powerplay för Pelicans efter knappa 13 minuter, men Markus Nurmi kvitterade för TPS i slutet av första perioden.

Halvvägs in i matchen gav Aleksi Mustonen Pelicans på nytt ledningen, men åter en gång åt sig TPS in i matchen. Denna gång genom ett powerplaymål av Patrik Virta med tre minuter kvar av den andra perioden.

Drygt två minuter senare rasslade Pelicansnätet igen. Lucas Ekeståhl-Jonsson förde TPS till ledning för första gången i matchen. Även detta mål kom i powerplay.

Märkbart efter två perioder var skottfördelningen – endast åtta räddningar för Janne Juvonen i Pelicans mål. Under samma tid hade Oskari Setänen i andra ändan av rinken parerat 19 puckar.

I den sista perioden tog TPS slutligen kommandot över spelet.

4-2 av Teemu Väyrynen och 5-2 av Ilkka Heikkinen - och matchen var klappad och klar.

Ligaledande Kärpät med bragdvändning

För de överlägsna ligaledarna Kärpät höll torsdagens match mot Ässät på att bli en tråkig historia.

Kärpät inledde visserligen målskyttet, men sedan var det Ässät för hela slanten.

Fyra raka mål av björneborgarna, med ett hattrick av Jussi Makkonen som kronan på verket, satte Kärpät i en prekär sits i ett 1-4-underläge.

Trots detta gav man mirakulöst nog inte upp utan forcerade in två mål: ett i slutet av den andra perioden (Aleksi Mäkelä) och ett med tio minuter kvar av matchklockan (Nicklas Lasu) .

Charles Bertrand stod för det förlösande 4-4 målet i powerplay – Kärpät hade således kvitterat ett tremålsunderläge på lite drygt tio minuter.

Och belöningen kom till sist. 5-4, signerat Nicklas Lasu, som därmed blev tvåmålsskytt och matchhjälte.

Resultat, hockeyligan 1.2.2018

Pelicans – TPS 2-5
Kärpät – Ässät 5-4
KalPa – HPK 2-4
Jukurit – Lukko 3-2 efter straffar

Diskussion om artikeln