Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Juhamatti Aaltonen tvingas lämna Rögle: ”Tror på spelare med rätt motivation och intentioner”

Från 2018
Juhamatti Aaltonen i Rögle.
Bildtext Juhamatti Aaltonen får se sig om efter ny klubb.
Bild: Stella Pictures/All Over Press

Vi satsar på spelare som ger oss störst chans att vinna, säger Rögles sportchef Chris Abbott till HD och passar samtidigt på att vinka Juhamatti Aaltonen farväl. VM-forwarden ligger tvåa i klubbens interna skytteliga.

Förra våren spelade Juhamatti Aaltonen VM-ishockey för Finland och värvades till SHL-klubben Rögle BK som ett stjärntillskott. Men tiden i Sverige har varit tung.

32-åringen har stundvis blixtrat till och sammanlagt samlat 19 poäng (8+11) på 35 matcher, men även varit skadad, bänkad, kritiserad och omgärdad av transferrykten.

Speltiden har minskat framför allt sedan Cam Abbott tog över tränaransvaret i november. Coachens tvillingbror Chris Abbott jobbar som sportchef – och han visar nu Aaltonen dörren.

– Juhamatti har visat tidigare att han är fantastisk hockeyspelare, men inte i Rögle denna säsong. Jag har tagit ett beslut att satsa på de spelare som ger oss störst chans att vinna, säger Abbott till Helsingborgs Dagblad.

Bristande inställning

Aaltonen har inte fått sparken och han tränar tillsvidare med Rögle som fortfarande betalar honom lön, men speltid lär inte bli aktuellt och Aaltonen uppmanas söka ny arbetsgivare.

Rögle ligger tredjesist i SHL. Aaltonen är delad tvåa i lagets interna skytteliga och fyra i poäng, men är även tangerat fjärde sämst i plusminusstatistiken med -13.

– Jag säger att jag har stor tro på spelare som har rätt motivation och intentioner, säger Chris Abbott till HD.

– Ta vårt nyförvärv Olle Liss, som efter första matchen pratade om vilket privilegium det är att spela här, framför den här publiken. Det är en inställning jag förväntar mig från alla.

Juhamatti Aaltonen, hockey_VM 2017.

Malmös kommentar om överraskande Aaltonen-affär: "Vad ska vi med honom till?"

Uppges bli bortbytt efter sin bleka SHL-höst i Rögle.

Diskussion om artikeln