Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lehkonens tre månader långa måltorka över – hittade rätt efter 24 matcher

Från 2018
Uppdaterad 04.02.2018 22:46.
Artturi Lehkonen.
Bildtext Artturi Lehkonens favoritmotståndare under säsongen är Ottawa. Alla hans mål den här säsongen har kommit mot just Senators.
Bild: All Over Press

En tung säsong – och långt från fjolårets fina debutsäsong. Men i det helkanadensiska mötet med Ottawa Senators satte Artturi Lehkonen åtminstone stopp för en lång måltorka.

I fjol var Artturi Lehkonen ett av flera finländska utropstecken i NHL. Han prickade in arton mål under sin debutsäsong på andra sidan Atlanten.

Den här säsongen har det gått trögare för Montreal Canadiens-finländaren. Dels har Lehkonen gått skadad (han missade sexton raka matcher före jul), dels har poängproduktionen haltat rejält.

Inför kvällens möte med Ottawa Senators hade Lehkonen noterat en assist på de 24 senaste matcherna. Men efter tre månader utan mål blev det äntligen islossning för finländaren.

Även Aho målskytt igen

Efter en mållös första period tog Senators ledningen i början på den andra, men sedan tog hemmalaget över. Canadiens gjorde tre raka fullträffar – och Lehkonen prickade in två av dem och blev matchvinnare.

Han satte 2–1-målet i powerplay och i slutet av den andra perioden prickade TPS-produkten också in 3–1. Därmed lyckades han fördubbla sin målskörd för säsongen på tio minuter.

Även Sebastian Aho noterades som målskytt i Carolina Hurricanes hemmamöte med San Jose Sharks i kväll. Aho satte Carolinas 1–1-mål i den första perioden – hans 19:e fullträff för säsongen – men San Jose vände matchen.

Aho var tillbaka efter sin skada i början på den här veckan och har gjort tre mål på de fyra matcherna efter återkomsten från sjukstugan.

Resultat, NHL:

Washington Capitals–Vegas Golden Knights 3–4 (1–1, 1–1, 1–2)
Montreal Canadiens–Ottawa Senators 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)
Carolina Hurricanes–San Jose Sharks 1–3 (1–2, 0–1, 0–0)

Diskussion om artikeln