Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Monsters är här! Lyssna på Saara Aaltos första UMK18-låt

Från 2018
Uppdaterad 09.02.2018 10:04.
UMK18: Saara Aalto: UMK18: Saara Aalto - Monsters - Spela upp på Arenan

Saara Aaltos första UMK18-tävlingslåt och musikvideo har offentliggjorts. Låten heter Monsters.

I tävlingen kommer Aalto att framföra tre låtar. En av dem väljs i direktsändning till Finlands Eurovisionbidrag den 3 mars.

I dag får vi bekanta oss med Monsters, den första av låtarna.

Internationellt team

Den inbitna eurovisionsfantasten reagerar säkert på låtskrivarteamet bakom Monsters. Här hittar vi nämligen bland annat de svenska låtskrivarna Joy och Linnea Deb.

På paret Debs meritlista hittas flera Melodifestvalbidrag, till exempel Ace Wilders Busy doin' nothin' och Robin Stjernbergs vinnarlåt You.

Framför allt vann ju Joy och Linnea Deb Eurovision Song Contest i och med Måns Zelmerlöws Heroes år 2015.

I teamet ingår också den engelska producenten och låtskrivaren Kit Fitzgerald, som bland annat har samarbeten med Pitbull och The Jonas Brothers på meritlistan.

Dansvänlig mystik

Saara Aalto berättar att Monsters kom till under mellandagarna 2017 i en studio i London.

- Vi fyra fann genast en gemensam linje.

Aalto har själv varit med om att skriva alla sina tre bidrag för UMK18. Monsters innehåller allt som behövs i ett Eurovisionsbidrag, tycker hon.

- Det är en Eurovisionslåt, det var vi överens om redan när vi satt och skrev den, säger Aalto med ett skratt.

Hon poängterar att man kan dansa till låten och den innehåller vackra sångpartier men dessutom ett intressant och ganska mörkt tema.

- Den aningen mystiska tematiken passar bra in på mig, jag må vara en glad och solig person, men har man vuxit upp mitt i en mörk finsk skog sätter det ju sina spår på personligheten.

Påkostad scenshow

Scenshowen för låten har premiär i UMK18 i Yle TV1. För showen står Brian Friedman som har gjort koreografier för bland andra Britney Spears, Beyoncé och Mariah Carey.

- En exceptionellt skicklig internationell grupp ligger bakom Saaras låtar, musikvideor och uppträdanden. I Finland har vi knappast sett liknande shower tidigare, säger producenten Anssi Autio.

Saara Aaltos andra UMK18-låt presenteras den 15 februari och den tredje den 22 februari. UMK18 avgörs i direktsändning den 3 mars.

Diskussion om artikeln