Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IFK Mariehamn värvade svensk mittfältare – "Tror att IFK:s fotbollsfilosofi passar mig"

Från 2018
Kristian Kojola, Albin Granlund och Jani Lyyski laddar för Champions League-lottning.
Bildtext IFK Mariehamns lagbygge är komplett – i alla fall för stunden.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

IFK Mariehamn presenterade ett nytt spelarvärv på onsdagen. Den svenske mittfältaren Simon Silverholt har skrivit på ett kontrakt om 2+1 år med den åländska klubben.

IFK Mariehamn har länge sökt efter en offensiv spelare att komplettera truppen med, och nu har man hittat den saknade pusselbiten.

Den 24-årige Simon Silverholt är en offensivt lagd mittfältare som också kan användas som anfallsspelare. Silverholt har spelat i Superettan och Allsvenskan under de fem senaste säsongerna, under fjolårssäsongen i Gais och därförinnan i Halmstads BK.

– Jag tror att IFK:s fotbollsfilosofi passar mig och min utveckling. Det verkar vara ett spelande lag, som gärna satsar på snabbt djupledsspel, säger Silverholt i en intervju för tidningen Nya Åland.

– IFK kom egentligen ganska sent in i bilden, men det kändes slutligen som ett bra val efter att ha tagit del av deras tankar och visioner, säger Silverholt.

"Truppen nu komplett"

Silverholts kontrakt med IFK Mariehamn sträcker sig över två säsonger med option också för säsongen 2020.

– Vi har under en längre tid sökt efter en precis sådan här typ av spelare som Simon är, och nu är vi mycket nöjda att kontraktet är skrivet, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

– I konkurrens med klubbar i Superettan och Norge väljer Simon nu att skriva på ett 2+1-års avtal med oss, och vi tror att han är en offensiv kraft som kommer att tillföra mycket till laget, säger Mattsson.

I och med avtalet med Silverholt är IFK Mariehamns ligatrupp komplett.

– Planen är nu att jobba vidare med denna trupp och vi söker inte aktivt efter ytterligare spelare. Vi upplever att de spelare vi nu har går att forma till ett riktigt slagkraftigt finskt ligalag och det arbetet pågår redan, säger Mattsson på klubbens webbplats.

I fjol noterades Silverholt för tre mål på 11 matcher i Gais. Åren 2013–2017 spelade han 31 matcher för Halmstads BK i vilka han bokfördes för fyra mål.