Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Trötta lejon har anlänt till Sydkorea – Osala: ”Det är lite hysteriskt”

Från 2018
Oskar Osala.
Bild: All Over Press

Oskar Osala och det övriga herrhockeylaget är framme i Gangneung. OS-debutanten Osala medger att upplevelsen känns både konstig och spännande.

Det var ett gäng trötta men glada lejon som bekantade sig med OS-hockeyarenan i Gangneung. Herrlandslaget hade landat i Sydkorea bara lite tidigare.

– Flygresan gick jättebra. Den kändes inte så lång som jag trodde, konstaterar Oskar Osala som intygar att även stämningen är jättebra.

– Alla är ivriga fast vi har sovit lite. Det är ganska roligt, alla bara skrattar. Det är lite hysteriskt just nu när alla är så trötta, säger Vasasonen till Yle Sporten.

Att bli kvitt tröttheten och vänja sig med tidsskillnaden borde ändå inte vara något stort problem för Osala som är van med att resa med klubblaget Metallurg Magnitogorsk i KHL.

Ingen överraskning att bli uttagen

Osala har varit en del av det finländska VM-laget i ett par repriser men OS-rinkarna blir en ny bekantskap.

Det såg redan ut som om Osala skulle bli utan en biljett till Pyeongchang då han saknades från höstens landslagsturneringar. Men visst är han med trots allt.

– I början av säsongen tänkte att jag skulle platsa men när jag inte var med i december så började jag tvivla. Efter det har jag har jag ändå spelat så bra hockey att jag igen började tro att jag säkert kommer att vara med, så inte var det egentligen någon överraskning att jag fick en plats i laget.

Oskar Osala.
Bildtext Osala var med i VM förra våren.
Bild: Aleksi Alku / AOP/All Over Press

Sina första intryck av OS-atmosfären beskriver Osala så här:

– Det här är en konstig upplevelse och jättespännande.

Härnäst gäller det att packa upp kappsäcken och börja träna med laget. Ifall det blir tid över har Osala tänkt bekanta sig också med andra grenar än den egna.

– Det skulle vara härligt att få uppleva lite andra sporter också. Jag har inte sett så många andra vintergrenar live.

Finlands första match spelas om en vecka då Lejonen drabbar samman med Tyskland. Matchen börjar klockan 5.10 på torsdagsmorgon.

Diskussion om artikeln