Lyxig frukost med långbakad frukt

Äpplen och päron bakade i låg värme över natten ger komprimerad fruktsmak till en lyxig frukost. Kommer man bara ihåg att ställa in dem i ugnen kvällen innan har man en ljuvlig upplevelse följande morgon. Knaprig mysli går snabbt att göra.
Långbakad frukt
Bild: Yle/Carina Ahlskog
recept,frukter,Strömsö,Paul Svensson
Ingredienser:
- 2 små ekologiska äpplen
- 2 ekologiska päron
- strösocker
Gör så här:
- Kärna ur kärnhuset från undersidan så att det inte går helt igenom.
- Fyll hålet med en tsk socker i varje frukt, lägg i form på sockerbädd.
- Baka i ugn i 80c över natten, 8-10 h
Honungsmysli
Ingredienser:
- 1 dl ekologiska havreflingor-
- 1 dl ekologiska boveteflingor
- 1 dl ekologiska solrosfrön
- 2 msk kallpressad ekologisk solrosolja
- 2 msk honung
- 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Smält honung med olja.
- Blanda ner flingor och solroskärnor.
- Smula ut på bakplåtspapper. Låt svalna
Plommonkompott
Ingredienser:
- 1 påse torkade ekologiska plommon
- 3 dl äppelmust
- 0.25 dl äppelcidervinäger
- 2 kanelstänger
- 2 stjärnanis
Gör så här:
- Dela plommonen i fyra bitar.
- Slå på äppelmust, vinäger och kryddor.
- Sjud under lock till krämig konsistens.
Bild: Yle/Carina Ahlskog
frukost,frukter,müsli,yoghurt,Strömsö,Paul Svensson