Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

FBC Raseborg Knights förlorade mot SBS MODO i innebandytvåan

Från 2018
Uppdaterad 17.02.2018 21:28.
Henrik Himmelroos tar emot bollen med klubban.
Bildtext Henrik Himmelroos gjorde ett mål i matchen. (Arkivbild).
Bild: Patric Westerlund / Yle

Tabelltian SBS MODO från Vanda överraskade och besegrade tabellfyran FBC Raseborg Knights i herrarnas division 2 i innebandy. Lagen möttes på fredagen i Påminnehallen i Pojo.

Slutresultatet blev 3-7 (0-4, 2-1, 1-2).

SBS MODO spelade en stark första period och drog i från med fyra mål. I början av den andra perioden gjorde gästerna ännu ett mål och det såg väldigt mörkt ut för hemmalaget.

Patrick Juntunen och Teemu Ahokas gjorde var sitt mål i mittenperioden och då Henrik Himmelroos genast i början av tredje perioden reducerade till 3-5 såg det bättre ut för en stund för hemmalaget.

Men en knapp halv minut efter Himmelroos reducering gjorde gästernas Juuso Vuori 3-6. Ett par minuter senare slog Vandalagets Timo Ikonen in sjunde målet.

Då bytte hemmalaget målvakt. Simon Wiren kom in i stället för Teppo Toivola.

VKTP i nästa match

Hemmalaget lyckades inte göra några fler mål i matchen. Som en kuriositet kan nämnas att då lagen i november möttes i Dickursby vann Knights med solklara 12-3.

- Det här var en svår match för oss. Motståndarna hade flyt i första perioden och i den sista perioden försvarade de effektivt, sade hemmalagets tränare Niklas Malm.

Gästerna hade fem spelare som stod för två börspoäng i matchen.

Axel Honkaniemi och Timo Ikonen gjorde två mål, Sami Willberg gjorde ett och passade till ett och Jouni Kotilainen och Markus Loikala gav två målgivande passningar.

Teppo Toivola i hemmamålet stoppade 18 skott innan han blev utbytt. Simon Wiren hann parera fem skott. Gästernas målvakt Miro Nykänen stod för hela 35 räddningar.

Med fem omgångar kvar att spela fortsätter Raseborgslaget på fjärde plats i serietabellen. På lördag (17.2) möter Knights VKTP i Brunakärr i Helsingfors.

- VKTP är ett lag som nog vill spela mera än MODO gjorde i dag. Det blir en svår och viktig match för oss, sade Malm.

Artikeln uppdaterad 9.2 klockan 21.50 med kommentarer av tränaren Niklas Malm.

Diskussion om artikeln