Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Palander: Rätt beslut att ställa in

Från 2018
Uppdaterad 11.02.2018 05:52.
En tom backen i OS
Bildtext Herrarnas störtlopp kunde inte genomföras idag.
Bild: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Hårda vindar gjorde att herrarnas störtlopp ställdes in i dag. Det fanns inga möjligheter att tävla, säger Yles expert Kalle Palander som också tror att det blir svårt att genomföra den alpina kombinationen på tisdag.

Andreas Romar och de övriga störtloppsåkarna fick inte inleda sitt OS i dag som planerat. På grund av hård vind valde juryn att ställa in dagens tävling. Störtloppet kommer istället att köras på torsdag och det leder till att super-G flyttas till fredag.

– Det var rätt beslut av juryn att ställa in. Det fanns inga möjligheter att tävla i dag då vinden var otroligt hård. Ingen fick åka upp till starten, säger Yles expert Kalle Palander.

Kalle Palander.
Bildtext Kalle Palander.
Bild: All Over Press

Osäkert med kombinationen

I morgon ska damerna åka storslalom och den tävlingen kommer inte att påverkas av vädret tippar Palander.

– Jag tror nog man kan tävla i storslalom. Åkarna tränade i backen i dag och det är bra, säger han.

Mer osäkert är det med herrarnas alpina kombination som ska köras på tisdag. Redan nu är det klart att störtloppsträningen inför kombinationen inte kommer att bli av som planerat.

– Jag tvivlar på att det kommer att lyckats då vinden ska vara hård också på tisdag. Å andra sidan så är starten lite längre ner i störtloppet så det kan kanske bli så att man tävlar, säger han.

Diskussion om artikeln