Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Lilla Loimaa fick fnatt efter att huvudvinsten på 90 miljoner euro i Eurojackpot gick till orten – ”Inte kan man vara avundsjuk”

Från 2018
Uppdaterad 11.02.2018 15:57.
Någon i Finland fyllde i den rätta raden i Eurojackpot
Bildtext Huvudvinsten på 90 miljoner euro är den största vinsten i ett penningspel som någonsin delats ut i Finland.
Bild: EPA / Kimmo Brandt

I Loimaa har ortsborna firat den rekordstora Eurojackpot-vinsten och nu går spekulationerna heta om vem som fått pengarna.

Huvudvinsten på 90 miljoner euro är den största vinsten i ett penningspel som någonsin delats ut i Finland.

En grupp på fem personer delar på potten, det betyder 18 miljoner per person.

- Vinnarna gör vad de gör, inte kan man vara avundsjuk eftersom så få får uppleva det här, säger ortsbon Pekka Hämäläinen till Yle.

Pekka Hämäläinen i Loimaa.
Bildtext Pekka Hämäläinen.
Bild: Yle

Hämäläinen säger att vinsten blivit ett stort diskussionsämne i Loimaa och tillägger att ortsborna nu kanske mera sneglar på om grannen plötsligt går och köper en ny bil.

En annan ortsbo säger till Yle att Loimaa får vara stolt över den positiva uppmärksamheten. Summan på 90 miljoner euro motsvarar ungefär kommunens årliga inkomster.

I den lokala Prisma-affären, som sålde vinstkupongen, har segern också firats stort. Både kunder och personal har gråtit och skrattat tillsammans och stämningen har varit på topp hela lördagen, säger man från affären.

Prismas personal i Loimaa firar rekordstora Eurojackpot vinsten.
Bildtext Personalen i Prisma-affären firar rekordvinsten.
Bild: Yle

Fredagens huvudvinst är den fjortonde som delas ut i Finland. Senast delades en huvudvinst ut i oktober, och då låg potten på knappt 42 miljoner euro.

Diskussion om artikeln