Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Flera åkare kritiska efter finalen – Norendal: ”Jag var livrädd”

Från 2018
Uppdaterad 12.02.2018 15:39.
Silje Norendal i OS
Bildtext Silje Norendal.
Bild: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Jag är väldigt irriterad över att finalen genomfördes, säger norskan Silje Norendal efter damernas slopestylefinal. Och hon var inte ensam i sin kritik.

Vinden fortsätter att orsaka problem i Pyeongchang och på måndagsmorgonen ställdes damernas storslalom in. Slopestylefinalen var också i vågskålen men efter en dryg timmes försening kom finalen till slut igång.

Förhållandena var inte lätta och många åkare hade stora problem med den hårda vinden. Efter finalen kom det också kritik från åkarna.

– Jag anser att det var fel beslut att tävla idag. Under träningen var vinden okej men sen blev det svårare. Tävlingen borde ha flyttats fram, det var tur att ingen skadade sig, säger bronsmedaljören Enni Rukajärvi på presskonferensen.

Enni Rukajärvi
Bildtext Enni Rukajärvi.
Bild: Lehtikuva

"Ville sätta mig ner och gråta"

Rukajärvi övervägde också att skippa det andra åket eftersom vinden var så svår.

Norskan Silje Norendal var en stor medaljkandidat men missade pallen då hon slutade fyra. Hon säger att det var den värsta tävlingen hon varit med om.

– Jag är väldigt irriterad över att finalen genomfördes. Jag ville bara sätta mig ner på toppen och gråta. Jag minns inte vad som hände i åken för jag var livrädd, säger hon enligt den norska tidningen VG.

Även Anna Gasser var inne på samma linje och anser att tävlingen inte gav en rätt bild av idrotten.

– Vi försökte prata med arrangörerna men de sa att tävlingen måste genomföras idag, sade hon enligt nyhetsbyrån Reuters.

Försiktiga kommentarer från ettan och tvåan

Guldmedaljören Jamie Anderson och silvermedaljören Laurie Blouin var betydligt mer försiktiga i sina uttalanden efter finalen.

– Jag var redo att tävla i vilka förhållanden som helst. Det är svårt att säga om det var rätt beslut, kanske eller ja det var det nog, säger Blouin.

– Vinden är något som vi måste lära oss att hantera. Jag kunde heller inte prestera på min högsta nivå, säger Anderson.