Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Lisbeth Fagerström ny rektor för Åbo Akademi i Vasa

Från 2018
Lisbeth Fagerström blir professor vid Åbo Akademi.
Bildtext Lisbeth Fagerström är ny rektor vid Åbo Akademi i Vasa.
Bild: Foto: Åbo Akademi.

Professorn i vårdvetenskap, Lisbeth Fagerström, har utsetts till ny rektor för Åbo Akademi i Vasa, efter Göran Djupsund som går i pension.

Fagerström är professor i vårdvetenskap vid Åbo Akademi i Vasa och i sykepleievitenskap vid högskolan Sørøst-Norge, dessutom är hon docent i vårdvetenskap vid Örebro universitet.

Hon har bedrivit forskningssamarbete både nationellt som nordiskt och internationellt. Fagerström har erfarenhet av utbildning och ledarskap på olika nivåer, både från Vasa sjukvårdsdistrikt och yrkeshögskolan Novia.

Fagerström inleder sin rektorsperiod den första mars. Den sista juli 2019 upphör hela rektoratets period. Rektorn i Vasa är ordförande för delegationen för Åbo Akademis enhet i Vasa.

Till Vasarektorns uppgifter hör att utveckla samhällskontakterna för Åbo Akademi. Rektorsuppgifterna uppgår till 30 procent av arbetstiden

– Vårt mål är att vara en aktiv samhällsaktör och samarbetspartner med regionens yrkeshögskolor och universitet, med Vasa stad och kommunerna i regionen samt med regionens social- och hälsovård och dess utbildningsväsende, säger Fagerström i ett pressmeddelande.

Diskussion om artikeln