Knapriga knäckekex med ost och fikonmarmelad - ett enkelt och snabbt tilltugg
Bild: Carina Ahlskog / Yle
Det här är små salta munsbitar som är busigt enkla att göra men som ändå känns lite festliga. Tycker man att mögelost är lite för starkt är det här ett bra nybörjartips - att blanda ut den med färskost.
Ingredienser:
- naturell färskost
- blåmögelost
- knäckebröd
- fikonmarmelad
- flingsalt
- ärtskott eller något annat grönt att toppa med
Gör så här:
Blanda ihop lika delar färskost och blåmögelost. Bred ett tjockt lager fyllning på små tunna knäckebrödsbitar. Bred ett tunt lager fikonmarmelad ovanpå ostfyllningen, strö flingsalt över och lägg en till knäckebrödsbit ovanpå.
Det här är ett tilltugg som passar bra med varm choklad. Det här är Ellas alternativ till ostmackan som annars brukar få följa med i matsäcken en vinterdag.