Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Knapriga knäckekex med ost och fikonmarmelad - ett enkelt och snabbt tilltugg

Från 2018
Uppdaterad 28.05.2018 14:12.
Ett fat med små knäckebrödssmörgåsar toppade med ost och fikonmarmelad.
Bildtext De här små knäckebrödssmörgåsarna går snabbt att förbereda och lika snabbt att äta upp.
Bild: Carina Ahlskog / Yle

Det här är små salta munsbitar som är busigt enkla att göra men som ändå känns lite festliga. Tycker man att mögelost är lite för starkt är det här ett bra nybörjartips - att blanda ut den med färskost.

Ingredienser:

  • naturell färskost
  • blåmögelost
  • knäckebröd
  • fikonmarmelad
  • flingsalt
  • ärtskott eller något annat grönt att toppa med

Gör så här:
Blanda ihop lika delar färskost och blåmögelost. Bred ett tjockt lager fyllning på små tunna knäckebrödsbitar. Bred ett tunt lager fikonmarmelad ovanpå ostfyllningen, strö flingsalt över och lägg en till knäckebrödsbit ovanpå.

Det här är ett tilltugg som passar bra med varm choklad. Det här är Ellas alternativ till ostmackan som annars brukar få följa med i matsäcken en vinterdag.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln