Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Strömsö presenterar publikens favoriter: 7 recept av kocken Paul Svensson du måste prova

Från 2018
Sex olika maträtter i samma bild.
Bild: Yle

Efter elva år i Strömsös kök går Paul Svensson vidare, men hans recept lever vidare i hemmaköken. Strömsö bad publiken om favoriter och det kom in flera fantastiska förslag. Här har du recepten till sju av publikens Strömsö-klassiker.

Småplock och förrätter

De här salta kexen är perfekt mingelmat en lördagskväll. Eller så äter du dem själv i soffan framför tv:n.

Paul fräschade upp den klassiska gubbröran till en deluxeversion. Fantastiskt vacker och vansinnigt god, enligt Eva Marie som tipsade oss om den här.

Den läckra ostkakan med lax fungerar året om, oberoende högtid. Du kan bjuda den till dop och studentfester eller duka fram den till julens fiskbord.

Vegetariskt

Paul Svensson kockar gärna vegetariskt. Det är hållbart, billigt och dessutom gott. En korv kan också innehålla annat än kött och mjöl. Här är receptet på en purjokorv. Voilá, hot dogen har uppdateras till modern tid.

Kött

Trots Pauls fäbless för grönsaker har han också trollat fram riktigt köttiga rätter. Det finns många baconfrälsta människor där ute, och är du en av dem gillar du garanterat den baconlindade köttfärslimpan.

Efterrätter

I stället för att slänga torra ingredienser kan du röra ihop dem till en fräsch paj. Pauls leftover Key lime pie svänger. Dags att fika.

Vi stänger receptens skattkista med ett enkelt recept på inlagda citrusfrukter.Frukterna är mångsidiga som en schweizisk armékniv. De passar bra till kött eller till glass. Eller som tipsaren Anne-May uttrycker sig: Sååå gott med ost!

Och fanns inte ditt favoritrecept av Paul med på den här listan, är det bara att fylla på i kommentarsfältet. Det är aldrig fel att dela med sig av det goda!

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln