Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Lantbrukarna ber polisen utreda Bo-Göran Lillandts mejl

Från 2018
Uppdaterad 14.02.2018 14:07.
Polis, fotograferad bakifrån så att texten "poliisi" syns på ryggen.
Bildtext Arkivbild.
Bild: All Over Press

Svenska lantbruksproducenters centralförbund (SLC) vill att polisen utreder Bo-Göran Lillandts massutskick. Lillandt ska under flera månaders tid ha skickat hundratals mejl till upp till 1200 mottagare. Lillandt själv är glad att SLC uppmärksammar hans ärende.

I sina mejl har Lillandt enligt SLC kritiserat förbundet och dess medlemsförbund ÖSP och gjort personangrepp mot organisationens tidigare och nuvarande förtroendevalda och tjänstemän.

Mejlen har skickats till representanter för intresseorganisationer, näringslivet, medier, och beslutsfattare på lokal, nationell och europeisk nivå.

- Vi upplever det väldigt olustigt att våra förtroendevalda, tidigare förtroendevalda, tjänstemän, samarbetspartners och även helt utomstående utsätts för smutskastning och osakliga massutskick av den här omfattningen, säger Mats Nylund, förbundsordförande i SLC.

Mats Nylund.
Bildtext Mats Nylund.
Bild: Yle/Louise Lindberg

SLC skriver att Lillandt själv uppgett att han vill förorsaka en "mediastorm" mot SLC.

- Det handlar om flera år gamla privaträttsliga tvister där organisationen inte har någon andel. Det är oacceptabelt att en enskild privatperson stör organisationens verksamhet på det här sättet. Därför vill vi att det utreds om smutskastningen kan stoppas på juridisk väg, säger Nylund.

Redan i december pratade Nylund om att polisanmäla Lillandt och det är alltså de planerna som nu blivit verklighet.

Lillandt: Äntligen har SLC noterat mitt ärende

Bo-Göran Lillandt svarar på SLC:s polisanmälan med ett mejl där han skriver att han är glad att ärendet äntligen har noterats av SLC.

Ärendet som han syftar på är en vägtvist i Tjöck i Kristinestad som drabbade honom för några år sen och som fortfarande pågår.

- När saken nu blir officiellt polisanmäld så hoppas jag att detta leder till att problemet blir åtgärdat. Jag är mycket angelägen om att denna sak ska komma allmänheten till kännedom och därför är jag tacksam över att SLC gjort en polisanmälan, skriver Lillandt.

Lillandt har redan tidigare sänt information om ärendet till polisen och gör det nu en gång till.

- Jag har bett dem beakta informationen när SLC:s polisanmälan behandlas, skriver Lillandt.

Uppdaterad med Bo-Göran Lillandts kommentarer