Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Besviken Anton Lindfors OS-nia i snowboardcross

Från 2018
Uppdaterad 15.02.2018 13:17.
Programmet är inte längre tillgängligt
OS i Korea: Anton Lindfors kraschade i semifinalen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Anton Lindfors imponerade stort i snowboardcross då han slutade nia. Semifinalen bjöd på stor dramatik och finländaren förpassades till den lilla finalen där han kom i mål som trea.

I dagens tidiga seedningsåk var Lindfors 23:a, vilket tog honom till åttondelsfinal. I åttondelen blev Lindfors trea, vilket med knapp marginal räckte till en kvartsfinal. Tredjeplatsen i kvartsfinalen ledde i sin tur till en semifinalplats.

Semifinalen bjöd på dramatik. Många åkare föll, varav två stycken fick besöka sjukhuset i stället för att ställa upp i lilla finalen. Lindfors åkte lilla finalen och slutade nia totalt, hans bästa prestation för säsongen.

Det var en besviken Lindfors efter loppet. Först ansåg Lindfors sig ha blivit orättvist behandlad. Han föll i semifinalen och tyckte inte att han fick kämpa om en finalplats under rättvisa förhållanden. Därför lämnades en protest in som ändå förkastades.

– Definitivt tog man bort min chans att gå till final och kämpa om medalj på grund av en orsak som inte berodde på mig, sade Lindfors direkt efter.

– Då man ger allt hoppas man på att det ska bli rättvist.

Ändrade åsikt

Det var ändå något som Lindfors drog tillbaka strax därefter då han valde att korrigera sin ståndpunkt.

– Jag blev omåkt då jag hade fallit. Han förtjänade en finalplats, jag förtjänade att gå till lilla finalen. Tyvärr hade jag inte så mycket att ge där.

Finländaren ansåg att OS-banan passade honom mycket väl och att han där hade sin stora chans.

– I såna här tävlingar har jag chansen. Resten av säsongens banor kommer inte att passa mig.

Fransmannen Pierre Vaultier som är regerande OS-mästare och världsmästare vann som väntat före tvåan Jarryd Hughes från Australien och trean Regino Hernandez från Spanien.

Diskussion om artikeln