Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Törhönen tillbakavisar trakasserianklagelser: Det kan ha varit någon annan än jag

Från 2018
Nyhetsvideor: Arto Nyberg intervjuar Törhönen (på finska) - Spela upp på Arenan

Regissören och professorn Lauri Törhönen anser att beskyllningarna om att han skulle ha trakasserat kvinnor i branschen saknar grund.

Törhönen intervjuades i programmet Arto Nyberg tidigare ikväll, där han sa Törhönen att han är en spontan människa som kramas, men att kvinnorna har trakasserats av någon annan.

Programledaren Arto Nyberg frågade om påståenden som att Törhönen med våld har kysst kvinnor och kommit med direkta förslag om sex.

- Nej, svarade Törhönen.

Ord mot ord

- Här står ord mot ord, fortsatte Nyberg.

- Så har det varit hela tiden. Jag förnekar inte att det har skett trakasserier, jag har säkert trakasserat. Jag förnekar inte heller att de här människorna kommer rätt ihåg, men det har då varit fråga om någon annan än mig.

- Du påstår att de minns fel, frågade Nyberg.

Minns du själv allt som hände för 20 år sedan?

Lauri Törhönen

Törhönen svarade med en fråga: Minns du själv allt som hände för 20 år sedan?

Senare i programmet sade Törhönen att han tydligen kommer bättre ihåg än andra.

- På grund av mitt temperament och mitt yrke har jag säkert betett mig dumt och oeftertänksamt, jag har säkert gjort, sagt och tittat på ett sådant sätt att någon kan ha störts av det, beskrev Törhönen.

På frågan om Törhönen har betett sig som en macho svarade han att i mindre grad, men enligt nuvarande standard har han säkert gjort fel.

Första gången i offentligheten efter anklagelserna

Törhönen uppträdde nu för första gången i offentligheten efter att nyheterna om trakasserierna nådde offentligheten i slutet av januari.

Törhönen sände i början av februari ut ett pressmeddelande där han bad om förlåtelse av dem som han har trakasserat.

Nu sade Törhönen att han hoppas att ursäkten tas emot.

- Jag är redo att diskutera med alla om det här. Om det i offentligheten finns berättelser som jag med hundra procent vet att jag inte har varit med om finns det någon annan anledning till att de finns i den formen. Också någon annan kan minnas fel.

Diskussion om artikeln