Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Störtade iranska planet har hittats, alla passagerare antas vara döda

Från 2018
Uppdaterad 19.02.2018 11:25.
Räddningspersonal följer med anhöriga till passagerarna på det iranska olycksplanet.
Bildtext Räddningspersonal följer med anhöriga till passagerarna på det iranska olycksplanet.
Bild: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

På måndagsförmiddagen har räddningsmanskap nått det kraschade turbopropplanet efter att eftersökningarna avbröts på söndagen på grund av snöstorm.

Uppgifterna kommer från iranska Press TV. Räddningsmanskap rapporteras ha tagit sig till olycksplatsen före gryningen på måndag.

Alla passagerare och de sex besättningsmedlemmarna befaras ha dött.

Det fann 65 personer ombord då planet kraschade i Zagrosbergen. Rätt snart efter flygkraschen i på söndag morgon uppgav det iranska flygbolaget Aseman Airlines att alla olycksplanet hade omkommit.

Ursprungligen rapporterades att 66 personer fanns ombord. Kanske siffran skrevs ner på grund av den grekiska seismologen Akis Tselentis. Han missade planet till Yasuj.

- Jag hade planerat att ta det här flyget till Yasuj, men jag missade det på grund av enorma trafikstockningar i Teheran, berättade Tselentis för nyhetsbyråer.

Hårda vindar, snöfall och svår terräng

Det tvåmotoriga turbopropplanet av typen ATR-72 försvann från radarn i mellersta Iran på söndag morgon.

Det var alltså på väg från huvudstaden Teheran till staden Yasuj, i provinsen Istafan i sydvästra Iran då det störtade i Semirom-området i bergskedjan Zagros.

Iran har drabbats av flera flygolyckor i närhistorien. Landet kunde länge inte köpa nya, uppdaterade plan med ökad säkerhet på grund av sanktioner från väst orsakade av det omtvistade kärnprogrammet.

Diskussion om artikeln