Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaj Kunnas gästade Yle Sportens podd: Juha Sipiläs finger, Roope Tonteris OS-kritik och Iivo Niskanens guldchans på tapeten

Från 2018
Uppdaterad 04.10.2018 10:03.
Kaj Kunnas, Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi i Yle Sportens podd, avsnitt 3.
Bildtext Kaj Kunnas, Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi i Yle Sportens podd, avsnitt 3.

Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi fick sällskap av OS-veteranen Kaj Kunnas i det senaste avsnittet av Yle Sportens podd. Med 14 olympiska spel på meritlistan var det inte helt otippat, att Karis-Kaj hade ett och annat att säga om ett och annat.

Det tredje avsnittet av Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi bjöd på ett kärt återseende, när redaktionens mångårige medarbetare Kaj Kunnas slog sig ner för att snacka OS i presscentret vid den större ishallen i Pyeongchang.

Kunnas arbetar för Discovery under OS i en fri roll och rör sig fritt mellan och bakom kulisserna när han bevakar sitt 14:e OS.

Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi: Avsnitt 3: Ett gästspel av Karis-Kaj

37:01

Med Kunnas med i panelen blev det igen högt till tak och brett mellan väggarna.

Diskussionerna kretsade kring OS-boende och diverse säkerhetsnivåer, Mike Pence och Juha Sipiläs finger som kan komma att rädda Kajs liv, musikaler och popsånger från 1960-talet samt orosmolnen kring Finlands nivå som vinteridrottsnation just nu.

– Världen är stor och länderna är många, men när jag jämför oss med vad Norge, Sverige, Österrike och Schweiz gör kan tre brons helt enkelt inte vara godkänt, konstaterade Kunnas inledningsvis.

I diskussionen lyfte Kunnas också fram Roope Tonteris förtjänstfulla intervju för Yle Urheilu, där snowboardåkaren lyfte fram vansinnet i att ordna OS i sin nuvarande form.

– Nog måste jag säga att jag här igen lite fått fundera på att vad i världen är det här OS riktigt för någonting, konstaterade Kunnas.

Vad handlar det om?

Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi produceras av redaktionen och det är främst Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi som håller i snacket.

Varje vecka medverkar dessutom en gäst – antingen från redaktionens egna led eller från andra håll av idrottsvärlden. Under poddens första fyra levnadsveckor produceras den från vinter-OS i Pyeongchang.

Som gäst i det första avsnittet figurerade Christoffer Herberts, nyhetsproducent på Yle Sporten och på plats i Sydkorea.

Vecka två figurerade Alexander Lundholm från Sveriges Radio som gäst och i det tredje avsnittet gästades Yle Sportens duo av sin gamla medarbetare Kaj Kunnas från Discovery Finland.

Poddens utgivningsdag är måndag och den finns på Yle Arenan. Så småningom finns den också tillgänglig på andra plattformar.

Gamla avsnitt

Avsnitt 2: Finland-Sverige landskamp i Sydkorea - med Alexander Lundholm
Avsnitt 1: Avspark i Sydkorea - med Christoffer Herberts

Diskussion om artikeln