Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hundradelarna inte på Poutalas sida – blev fyra på paradsträckan

Från 2018
Uppdaterad 19.02.2018 18:35.
Programmet är inte längre tillgängligt
OS i Korea: Poutala förlorar kampen om OS-brons med tre hundradelssekunder - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Skridskoåkaren Mika Poutala lyckades inte ta någon medalj på 500 meter i OS. Poutala missade bronset med tre hundradelar.

Mika Poutala kom till Pyeongchang som en stor medaljkandidat. Han har gjort en lysande säsong i världscupen och tog ett EM-silver för en dryg månad sedan.

I Vancouver för åtta år sedan var Poutala en liten miss från guldet och landade till slut på femte plats. I dagens tävling på 500 meter gick det bättre men det räckte inte hela vägen till medalj.

Poutala vann sitt par med tiden 34,68 vilket gav en försmädlig fjärdeplats. Bronsmedaljören Tingyu Gao från Kina var tre hundradelar snabbare.

– Visst grämer det. I dag var det två som var bättre än alla andra men det fanns en medaljchans. Det är små marginaler, åkningen fungerade bra och det kan jag inte vara besviken på, säger Poutala till Yle efter tävlingen.

Olympiskt rekord av Lorentzen

Pekka Koskela, den andra finländaren i tävlingen, vann sitt par mot Roman Krech i överlägsen stil men hans tid 35,19 räckte inte till för en topplacering. Koskela landade på en 19:e plats.

Guldet gick till norrmannen Håvard Lorentzen som satte nytt olympiskt rekord med 34,41. Han besegrade hemmaåkaren Min-kyu Cha med en ynka hundradel.

Mika Poutala får ytterligare en chans att kämpa om en medalj i Pyeongchang. På fredag tävlar han på 1000 meter som i normala fall är hans sämre distans.

– Jag kan inte grubbla över det här för länge, det gäller att direkt börja ladda för fredagens tävling, säger Poutala.

Resultat:

1. Håvard Lorentzen NOR 34,41 OR
2. Min-kyu Cha KOR +0,01
3. Tingyu Gao CHN +0,24
4. Mika Poutala FIN +0,27
5. Daichi Yamanaka JPN +0,37
6. Jojo Kato JPN +0,42
-----------------
19. Pekka Koskela FIN +0,78

Diskussion om artikeln