Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Messi räddade kryss för Barcelona – bröt sin måltorka mot Chelsea

Från 2018
Urheilujuttuja: Willian Chelsean hahmo - Messi osui vihdoin lontoolaisia vastaan - Spela upp på Arenan

Lionel Messi såg till att Barcelona fick med sig 1–1 från den första åttondelsfinalen mot Chelsea i Champions League. Målet var Messis första någonsin mot Londonklubben.

Inför den första åttondelsfinalen mellan Barcelona och Chelsea hade Lionel Messi mött Londonklubben åtta gånger på tolv år utan att göra mål. I gårdagens match spräckte han till slut sin målnolla.

Chelsea gick bort sig i försvaret och Andres Iniesta spelade fram Messi som tryckte in slutresultatet 1–1 i den 75:e minuten.

– Vi var väldigt nära att göra en perfekt match. Vi gjorde ett misstag och mot spelare som Messi, Iniesta och Suarez får man betala dyrt.

– Besvikelsen är stor men samtidigt fick vi mycket självförtroende och allt är öppet inför returen, sa Chelseas tränare Antonio Conte efter matchen.

Två stolpskott och ett mål av Willian

Barcelona var det bättre laget i början men Chelsea hade de hetaste chanserna. I den första halvleken hade Eden Hazard ett skott som gick tätt över ribban och Willian sköt två gånger i stolpen.

Efter en dryg timmes spel ledde Hazards och Willians samarbete till att Chelsea tog ledningen. Efter en hörna spelade Hazard fram Willian som drog till med högerfoten och prickade in 1–0.

– Vi fick ett bra resultat med tanke på att vi låg under, säger Barcelonas tränare Ernesto Valverde.

I tisdagens andra åttondelsfinal körde Bayern München över Besiktas. Thomas Müller och Robert Lewandowski gjorde två mål var då Bayern vann med 5–0 på hemmaplan.

Besiktas fick spela nästan hela matchen med tio man då Domagoj Vida drog på sig ett rött kort redan i den 16:e minuten.

Returmatcherna spelas den 14 mars.

Resultat:

Chelsea – Barcelona 1–1

Bayern München – Besiktas 5–0

Diskussion om artikeln