Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Osala rejält tagen efter Lejonens blytunga sorti: "Det är den bittraste förlusten i mitt liv"

Från 2018
Uppdaterad 21.02.2018 17:56.
Besvikna ishockeylejon efter OS-förlusten mot Kanada.
Bildtext Oskar Osala (till vänster i bilden) var förkrossad efter kvartsfinalen mot Kanada.
Bild: Lehtikuva

Det var en omtumlad Oskar Osala som stegade in i intervjuzonen efter Finlands kvartsfinalförlust. Det var uppenbart att nederlaget smärtade. Rejält.

Oskar Osala har varit med om stunder av eufori, men också bittra förluster under sin karriär. 30-åringen fått erfara känslan av att vara både vinnande och förlorande part i finalserier i KHL, han har förlorat en bronsmatch i VM och en finalserie i den inhemska ligan.

Inget har berört honom lika mycket som 0–1-förlusten mot Kanada.

– Det här var den bittraste förlusten i mitt liv, säger Osala och suckar djupt.

Kanada fräschare i slutskedet

Finland höll jämna steg med Kanada i första perioden. Från och med andra perioden tog den regerande OS-mästaren mer och mer över matchen.

– Det kändes riktigt bra tills de gjorde målet. De hade kanske lite mer energi kvar och de klarade av att spela bort oss ganska bra efter det. Fram tills målet gick allt enligt våra planer, säger Osala till Yle Sporten.

Kanada spelade, i motsats till Finland, ingen åttondelsfinal i går. Enligt Osala tyngde den oväntat tuffa matchen mot Sydkorea fortfarande i benen.

– Jag kan inte tala för hela laget, men jag kanske skulle ha haft lite mer energi kvar om vi inte skulle ha spelat i går.

– Det är svårt då man är i underläge med tio minuter kvar och man ska trycka på. Det är svårt mot ett lag som har vilat dagen innan.

Finland uddlöst framåt igen

Lejonen spelade två matcher mot stornationer i OS. Mot Sverige gjorde man ett mål och i kvartsfinalen kammade man noll.

Finland lyckades inte ens jobba fram särdeles många lägen mot Kanada.

– Jag kommer knappt ihåg om vi skapade målchanser. Jag tyckte vi hade våra chanser i andra perioden. Deras målvakt hade inte spelat mycket, så vi borde ha klarat av att göra mål, säger Osala.

Kanada var tvunget byta burväktare i början av andra perioden då Ben Scrivens skadade sig. Ersättaren Kevin Poulin spikade igen kassen och såg till att Lejonens svit på tre OS-medaljer bröts.

Lauri Marjamäki under Finlands OS-match mot Kanada.

Marjamäki visade ingen självkritik efter OS-floppen: ”Vi är på rätt väg”

Förbundskaptenen misslyckades i tredje raka storturneringen.

Diskussion om artikeln