Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Finland flaggar på Estlands 100-årsdag

Från 2018
Uppdaterad 24.02.2018 09:06.
Suomen Lippu liehuu salossa
Bild: Pekka Tynell / Yle

Inrikesministeriet rekommenderar allmän flaggning på lördagen med anledning av Estlands 100-årsdag som firas den 24 februari.

Flaggningen inleds klockan 8 och avslutas klockan 16. Statsrådsborgen, ministerierna och riksdagen deltar i flaggningen.

Rekommendationen om allmän flaggning gäller alla tre baltiska länder. Litauens 100-årsdag inföll den 16 februari i år och Lettlands nationaldag firas den 18 november i år.

De baltiska länderna bildar tillsammans med de nordiska länderna en unik referensgrupp för Finland, skrev Inrikesministeriet i ett pressmeddelande i slutet av januari.

Inrikesministeriet konstaterar att Estland, Lettland och Litauen flaggade på 100-årsdagen av Finlands självständighet den 6 december 2017.

Gratulationsvideo med hälsning från presidenten och regeringen

Statsrådet har skickat lyckönsningar till det 100-åriga Estland via Twitter. I hälsningen finns också en video där president Sauli Niinistö läser högt ur en bok skriven på estniska. Gratulationsvideon innehåller också en hälsning från president Niinistö och från regeringen under ledning av statsminister Juha Sipilä.

Diskussion om artikeln