Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens OS-tävling: Hur bra åker de finländska skiddamerna kollektivt?

Från 2018
Kerttu Niskanen viskar något åt Krista Pärmäkoski på en presskonferens.
Bildtext Det finländska radarparet Pärmäkoski/Niskanen.

Hur går det för de finländska skiddamerna på söndag? Tippa damernas sammanlagda placering rätt och vinn OS-vantar från Pyeongchang!

Gårdagens fråga i Yle Sportens OS-tävling gällde marginalen mellan Iivo Niskanen och Norges Martin Johnsrud Sundby på herrarnas femmil.

Rätt svar var 2.43,7 då Niskanen vann och Sundby var femma. Den som tippat närmast var Mattias Myrskog. Mattias kan vänta sig hem ett par vantar från Sydkorea.

Grattis!

De finländska damernas styrka på tremilen

Dagens fråga handlar om damernas tremil i längdåkning. Frågan lyder: Vilken blir de fyra finländskornas sammanlagda placering?

Vi vill veta vilken den sammanlagda summan av de finländska damernas placeringar blir.

Krista Pärmäkoski hör till och med till guldfavoriterna och har redan två bronsmedaljer i fickan från OS i Sydkorea. Om det finländska vallateamet lyckas såsom på herrarnas femmil så kan det bli bra placeringar för finländskorna.

Finland representeras av Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen och Johanna Matintalo.

Damernas tremil i längdåkning startar klockan 08.15 på söndag. Skicka in ditt bidrag innan startskottet ljuder!

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi. Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller närmast.

Vem som vunnit kungörs dagligen i följande dags tävlingsartikel och i Yle Vegas eftermiddagssändning i radio, och Yle Sporten tar även direkt kontakt med den lyckliga.

Lycka till!

Diskussion om artikeln