Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Ingen ny köpman till Björkö handel - söndagens möte en besvikelse för de som vill bevara butiken

Från 2018
Uppdaterad 26.02.2018 07:31.
Björkö handel i Houtskär.
Bildtext Ännu har man inte hittat någon ny köpman till Björkö handel.
Bild: Yle/Johanna Ventus

På söndag träffade styrelsen för fastighetsbolaget Björkö-Mossala handel en potentiell köpman - men det blev ingen affär.

Karl-Johan Palmu, ordförande för fastighetsbolaget Björkö-Mossala handel ab, säger att det helt enkelt är svårt att få någon lönsamhet ur en butik som har en så liten kundkrets.

- Kundunderlaget är helt enkelt för litet, speciellt vintertid är det svårt.

Dags för en mäklare?

Flera har varit intresserade av Björkö handel i Houtskär sedan butiken stängde i slutet av år 2016, men av olika orsaker har det ändå inte blivit av med ett hyresavtal.

- Under det sista halvåret har vi haft två spekulanter och nu hoppades vi in i det sista på att det skulle bli en affär.

- Men vi har inte gett upp, så nu gäller det att ta fram en plan B. Vår sista utväg är att vi kopplar in en mäklare. Jag tycker att vi har gjort det mesta vi kan hittills men en mäklare har vi ännu inte testat, så det kanske är dags för det nu.

"Behövs lite nya idéer"

Karl-Johan Palmu är tydlig med vilka utmaningar en ny köpman för Björkö handel ställs inför.

- Det behövs lite nya idéer för att få en bättre lönsamhet för butiken, sedan måste man också försöka få ringvägsresenärerna att stanna till lite längre och handla lite mer än vad de gör nu.

Diskussion om artikeln