Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

"Säkerheten är vår första prioritet" – nya plan ska ta strandade Vasaresenärer till Kap Verde

Från 2018
Uppdaterad 28.02.2018 10:06.
Planet som tvingades landa pga tekniska fel
Bild: Yle/Tuomo Rintamaa

Resebolaget Tui flyger in två nya plan som ska ta de kraftigt försenade resenärerna från Vasa till Kap Verde. Orsaken till motorhaveriet är fortfarande okänt.

- Det är klart att resenärerna är besvikna och missnöjda över att deras resa till Kap Verde är så kraftigt försenad, säger Pauliina Pajunen som är pr- och kommunikationschef för TUI Finland till Yle Pohjanmaa.

Pajunen berättar att två nya plan från British Airways nu är på väg till Vasa för att ta de strandade resenärerna till semestermålet. Avgångstiden är planerad till klockan 15.00.

Ny avgångstid på eftermiddagen

Alla passagerare fick information om den nya avgångstiden på tisdag kväll klockan 22, men bara en del av dem har tillsvidare hört av sig.

Vet ni mera nu om orsaken till motorhaveriet?

- Genast efter start konstaterades att en av motorerna hade ett fel och besättningen konstarerade att den enda möjligheten var att vända om.

Efter nödlandningen sade flera passagerare att de inte tänker flyga igen. Pauliina Pajunen på TUI Finland försäkrar ändå att flygsäkerheten alltid är prioritet nummer ett.

Andra gången på kort tid

Det är andra gången under en kort tid som TUI har tekniska problem på rutten till Kap Verde. Så sent som i januari blev ett flyg kraftigt försenat på grund av ett tekniskt fel på flyget.

- Det här är tyvärr bara ett olyckligt sammanträffande, och har ingenting med säkerheten att göra, säger Pajunen.

Pauliina Pajunen intervjuades av Terhi Varjonen på Yle Pohjanmaa. Svenska Yles reporter Carin Göthelid översatte intervjun till svenska.

Diskussion om artikeln