Hoppa till huvudinnehåll

Sport

5–22 på tre matcher – chanslöst Akilles försöker förlänga medaljsviten i bronsmatch

Från 2018
Uppdaterad 28.02.2018 20:59.
Spelare i full fart på bandyis.
Bildtext Förra vinterns finalpar Akilles-Veiterä möttes denna gång i semifinalskedet. Utgången var den samma.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

2–8, 2–8 och 1–6. Akilles åkte på tre klara förluster i bandyligans semifinalserie mot Veiterä och får nu rikta blickarna på att förlänga medaljraden med ett brons.

Veiterä rullar mot ett andra FM-guld på raken i bandyligan. Efter en enormt imponerade grundserie med 37 insamlade poäng av 38 möjliga gjorde Villmanstrandklubben slarvsylta av Akilles i semifinalserien.

8–2-segrar i de två första mötena följdes upp av 6–1 på hemmaplan i kväll. Veiterä är därmed klart för final med 3–0 i segrar.

Akilles höll tätt i en knapp halvtimme. Den tidigare Akillesspelaren Emil Fedorov satte 1–0 vid tiden 29.15 och i halvtid ledde Veiterä med 3–0 efter dubbla fullträffar av Janne Hauska.

Saku Hämäläinen slog in Akilles reducering vid tiden 51.34 men Aleksi Seppälä, hattrickskytten Hauska och Santtu Nurmi spikade slutsiffrorna 6–1.

Bronsmatch nästa vecka

Förra året gick Akilles in som förhandsfavorit i finalen men föll mot Veiterä med 3–5 efter att ha förlorat andra halvlek med 0–4.

Inför denna säsong tappade Akilles i slagkraft, men Borgålaget lyckades ändå sluta fyra i grundserien bakom Veiterä, JPS och Kampparit.

Akilles har efter två raka silver chans att förlänga medaljsviten då bronsmatchen går av stapeln mot JPS i Jyväskylä fredagen den 9 mars. En dag senare spelas finalen i Villmanstrand mellan mästaren Veiterä och utmanaren Kampparit.

I den andra semifinalserien vann Kampparit över JPS likaså i tre raka matcher. De två första segrarna kom med uddamålet, medan S:t Michel-laget ikväll vann med 3–1 borta i Jyväskylä.

Resultat:

Veiterä – Akilles 6–1 (3–0)
Segrar: 3–0

JPS – Kampparit 1–3 (0–0)
Segrar: 0–3

Diskussion om artikeln