Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jussi Jokinens utsatta läge: ”Jag spelar för NHL-karriärens fortsättning”

Från 2018
Närbild på ishockeyspelaren Jussi Jokinen.
Bildtext Jussi Jokinen väntar på att få göra första matchen för Vancouver.
Bild: Tomi Natri/All Over Press

NHL-veteranen Jussi Jokinen sticker inte under stol med vad som står på spel efter flytten till Vancouver Canucks. Den kommande månaden slåss han för sin framtid i ligan.

Jussi Jokinen fanns inte med i den spelande uppställningen när hans senaste klubb Vancouver Canucks i onsdagens NHL-omgång tog emot New York Rangers och förlorade med 5–6 efter förlängning.

I stället genomförde det finländska nyförvärvet ett långt träningspass tillsammans med de andra spelarna som inte riktigt platsar i Canucks.

Så sent som i april 2017 spelade Jokinen ännu för Florida Panthers, men efter det har finländaren flyttat runt i en sällan skådad takt. Vancouver är redan hans fjärde klubb för säsongen.

Att få speltid i Vancouver blir heller inte enkelt. Bottenlaget har ett överutbud av anfallare och med slutspelschansen borta satsar tränaren Travis Green hellre på unga kort.

– Jag har bara hört bra saker om Jokinen. Har är väldigt professionell och en bra lagspelare. Jag var ärlig mot Jussi när det gäller vårt läge med unga spelare och som proffs förstår han det bra, sade Green till medierna.

"Många spelar för sitt jobb"

Och Jokinen som spelat 937 matcher i NHL vet vad som gäller.

– Jag spelar i vår för karriärens fortsättning. Jag har alltid försökt göra saker proffsigt och vara en bra spelare också i omklädningsrummet. Jag förstår lagets situation. Ganska många här spelar för sin arbetsplats nästa säsong, säger Jokinen till Yle på plats i Vancouver.

– Med tanke på nästa säsong finns det säkert någon ledig plats, och förhoppningsvis kan jag hjälpa unga spelare och vara med och bygga upp en ny kultur här, säger Jokinen.

Finländaren erkänner att den pågående säsongen varit tuff. Från Edmonton har vägen fört honom via Los Angeles och Columbus till den kanadensiska västkusten.

– Det här är det femte laget för mig på mindre än ett år, så visst har det varit utmanande, säger Jokinen.

Diskussion om artikeln