Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KalPa kammade full poängpott i Lahtis – Sami Kapanens mannar andas HIFK i nacken

Från 2018
Uppdaterad 01.03.2018 21:49.
Sami Kapanen.
Bildtext Sami Kapanen kan vara nöjd med sitt lags prestationer på sistone.
Bild: /All Over Press

KalPa fortsätter att imponera i hockeyligan. Borta mot Pelicans tog Kuopiolaget redan sin fjärde seger i följd och steg upp på lika många poäng som HIFK.

Formstarka KalPa åkte till Lahtis för att möta formsvaga Pelicans.

Gästerna fick en perfekt start på matchen då Janne Tavi sköt in 1–0 redan efter 63 sekunders spel.

Allt var frid och fröjd inom Kuopiolaget efter att Mathew Maione utökade Kalpas ledning till 2–0 en bit in i mellanperioden.

Sen vaknade Pelicans till liv. Först reducerade Casimir Jürgens med sitt fjärde mål för säsongen och efter 45 minuters spel stod det 2–2 då Taavi Vartiainen överlistade Denis Gobla i Kalpa-målet.

Pelicans danske back Stefan Lassen drog sedan på sig en ödesdiger utvisning för tripping. Juuso Riikola blev segermålskytt för Kalpa då han satte in 3–2-målet med bara fem sekunder kvar av Lassens utvisning.

I slutminuterna hann Janne Tavi missa ett straffslag men KalPa höll undan och vann med 4–2 efter att Mikko Nuutinen fastställde slutresultatet.

Kalpa tog redan sin sjunde seger på de åtta senaste matcherna och steg upp till 93 poäng. Lika många som tabellfemman HIFK har, men Helsingforslaget har spelat två matcher färre. HIFK möter på fredag ligaledande Kärpät på hemmaplan.

Ässät med ena foten i slutspelet

Ässät som har haft det väldigt motigt sedan årsskiftet tog en välkommen hemmaseger då laget slog SaiPa med 5–1.

Jarno Kärki som återfunnit spelglädjen i Björneborg inledde målskyttet efter elva minuters spel.

I mellanperioden avgjorde Ässät matchen. Först sköt Antoine Laganière in sitt femtonde mål för säsongen i matchminut 32 och fem minuter senare utökade kanadensaren på till 3–0.

SaiPas comebackplaner gick i kras i mitten av den tredje perioden då Jonatan Tanus drog på sig ett matchstraff.

Ville Korhonen överlistade Frans Tuohimaa ännu vid ett par repriser och Ässät tog full poängpott i Björneborg med siffrorna 5–1.

Ässät steg till nia i tabellen och har nu fem poäng ner till Ilves som är elva. Båda lagen har ännu fyra matcher kvar att spela i grundserien som tar slut den 10.3.

Ishockeyligan

Pelicans–KalPa 2–4 (0–1, 1–1, 1–2)
Ässät–SaiPa 5–1 (1–0, 2–0, 2–1)

Tabellen hittar ni här.

Diskussion om artikeln