Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan i VM trots allt? Ibrahimovic öppnar för blågul comeback: ”Vill jag så är jag där”

Från 2018
Zlatan Ibrahimovic, EM 2016.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic har inte spelat landslagsfotboll på ett par år.
Bild: EPA / All Over Press

Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget efter EM 2016 och har knappt spelat fotboll denna säsong. Men ändå kan den svenska superstjärnan finnas med i sommarens VM-turnering.

Spekulationerna sparkade genast igång när Sverige i november överraskande slog ut Italien och säkrade en plats i sommarens VM-turnering i Ryssland.

Ska Zlatan Ibrahimovic klä på sig den blågula dressen igen?

Anfallsstjärnan avslutade sin landslagskarriär efter EM i Frankrike 2016, men öppnar nu för en comeback.

– Jag saknar själv landslaget. Har du spelat i 20 år och får se dom andra spela i landslaget, det är svårt. Speciellt när man är skadad. Man vill spela i landslaget och klubblaget, säger han till Expressen under ett besök i Sverige.

Dörren inte stängd

Ibrahimovic, 36, har endast spelat ströminuter för klubblaget Manchester United denna säsong på grund av en knäskada, och vet i dagsläget inte när han är tillbaka på planen.

– Jag har tränat tio dagar. Jag vill känna mig redo för att kunna prestera som jag gjorde innan, säger Zlatan till SVT Sport.

Flagga med Zlatan Ibrahimovic, EM 2016.
Bild: Daniel Malmberg/IBL

Och vad svarar Ibrahimovic ifall chefstränaren Janne Andersson ringer och frågar om han vill åka med till VM?

– Vi får se, det är en svår fråga. Jag vill känna att jag kan prestera och ge tillbaka. Jag vill inte komma bara för att jag är någon. Dörren är inte stängd för något egentligen, säger han till Sportbladet.

– Jag tror ingen behöver ringa. Vill jag så är jag där. Så är läget. Men en sak i taget, när jag kan göra det jag vill har jag andra tankar.

”Tillför något i alla lag”

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand betonar i ett sms till Sportbladet att en eventuell comeback är en fråga mellan Ibrahimovic och förbundskaptenen Andersson.

Men tillägger:

– Sedan är min uppfattning att en frisk och motiverad Zlatan tillför något i alla lag.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Diskussion om artikeln