Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vesalainen fortsätter imponera i Kärpät – räckte ändå inte till seger mot HIFK

Från 2018
Kristian Vesalainen kämpar mot Markus Kankaanperä.
Bildtext Kristian Vesalainen kämpar mot Markus Kankaanperä.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Kärpät hade vunnit säsongens alla fyra matcher mot HIFK men idag var det helsingforsarnas tur. Lätt kom segern ändå inte då hemmalaget fick arbeta övertid för att vända på underläget.

Kristian Vesalainen som spelade sin andra match för Kärpät efter flykten från HPK levererade igen. I sin Kärpätdebut på tisdagen hade han nätat mot KooKoo och mot HIFK noterades 18-åringen för 1+1.

Då Vesalainen gjorde 2–0 med 47 minuter på klockan såg det ut som om uleåborgarna skulle åka hem med full pott i bagaget, men hemmalaget hade andra tankar.

Efter Teemu Tallbergs reducering utjämnade Joonas Rask med en minut kvar av ordinarie speltid. I förlängningen slog Thomas Nykopp ännu in 3–2-segermålet vilket betydde att HIFK fick njuta av fredagskvällen med säsongens första Kärpätskalp.

Tabellettan Kärpät har ändå redan hunnit säkra grundseriesegern så någon större huvudvärk torde förlusten inte orsaka. Imorgon får laget ändå chans till revansch då lagen drabbar samman igen, den här gången i Uleåborg.

TPS tog värdefull seger

I Jyväskylä spelades en så kallad sexpoängsmatch då tabelltvåan TPS gästade tabelltrean JYP.

Innan matchen var TPS försprång till JYP två poäng men efter den knappa 3–2 seger är marginalen nu fem poäng då tre matcher återstår av grundserien.

TPS hade öppnat starkt och ledde med 2–0 efter den första perioden. I den tredje gjorde Zach Budish sitt andra mål för matchen och förde TPS upp i en tremålsledning innan hemmalaget kom igång.

Med Jarkko Immonens och Mikko Kaltevas fullträffar var JYP nära att komma ikapp men någon utjämning lyckades hemmalaget inte producera så TPS vann med 3–2.

Haapala glänste i comebacken

Tappara som är det tredje laget med i kampen om serietabellens andraplats besegrade idag Ilves för sjätte gången den här säsongen.

Slutsiffrorna i Tammerforsderbyt skrevs 3–2 efter att Henrik Haapala satt in den avgörande pucken i straffläggningen. Haapala som idag gjorde comeback till Tappara hittade rätt också under ordinarie speltid.

I fjol vann Haapala poängligan i Finland och har den här säsongen spelat fem matcher för Florida Panthers i NHL. Anfallaren lyckades inte etablera sig i Nordamerika och för två veckor sedan meddelade Tappara att Haapala skrivit på för återstoden av säsongen.

Efter kvällens seger över Ilves ligger Tappara nu på fjärde plats i tabellen med lika många poäng som trean JYP.

Ilves kommer däremot att få bråttom om laget vill hinna med på playofftåget. Med tre matcher kvar ligger Ilves på elfte plats i tabellen – fyra poäng efter tian Pelicans.

Resultat

HIFK – Kärpät 3–2 efter förlängning
JYP – TPS 2–3
Tappara – Ilves 3–2 efter straffar
HPK – Sport 3–1