Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”En otrolig tragedi” – fotbollsvärlden i sorg efter Astoris plötsliga död

Från 2018
Uppdaterad 04.03.2018 20:04.
Davide Astori i Fiorentina
Bildtext Davide Astori blev 31 år gammal.
Bild: imago/Insidefoto/ All Over Press

Fiorentinas lagkapten Davide Astori hittades på söndagen död i ett hotellrum i Udine. Enligt italienska medier dog han på grund av hjärtstillestånd.

Fiorentina skulle i dag ha mött Udinese på bortaplan i Serie A men den matchen samt alla övriga i dagens omgång ställdes in efter att backen Davide Astori hittats död 31 år gammal.

Astori som gjort 14 landskamper för Italien hittades på död på ett hotellrum och enligt italienska medier ska han ha dött under natten till söndagen på grund av hjärtstillestånd.

Astori plötsliga död har chockat en hel fotbollsvärld. Bland annat Chelseas tränare Antonio Conte var märkbart tagen av nyheten inför lagets möte med Manchester City i Premier League.

– Det är en otrolig tragedi som tog mig hårt. Mina tankar går till hans familj och laget. Jag tränade honom i landslaget, han var en fantastisk spelare, säger Conte enligt nyhetsbyrån AFP.

Romaikonen Francesco Totti som spelade med Astori under säsongen 2014–15 skriver i sociala medier att han är chockad om mållös.

– En bra spelare men en ännu större person. Jag kan fortfarande inte tro det, skriver Radja Nainggolan på Instagram.

– Saknar ord, vila i frid Davide Astori, skriver Paulo Dybala.

Diskussion om artikeln