Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Förändringar i sändningarna på Yle Fem - Efter Nio ger plats åt Oscarsgalan och sänds via Arenan

Från 2018
Nicke Aldén, Johanna Grönqvist och Silja Sahlgren-Fodstad
Bildtext Oscarsgalan sänds i repris på Yle Teema 5.3 kl. 20 och kan ses på Arenan med svensk referat av Nicke Aldén och Silja Sahlgren-Fodstad. Johanna Grönqvist bevakar för svenska.yle.fi.
Bild: Yle/Barbro Ahlstedt

Den 90:e Oscarsgalan gick av stapeln i natt. Missade du den festliga direktsändningen har du en chans att se den på Arenan eller i tv på Yle Teema kl. 20 på måndag kväll.

Det här betyder att en del av de program som normalt visas på Yle Fem på måndagskvällar faller bort eller sänds via Arenan. Efter Nio sänds på Arenan måndagen den 5 mars. I Yle Fem sänds programmet på sin vanliga reprisplats, på tisdag morgon kl. 9.

- Eftersom Oscarsgalan är mycket viktig för Teemas tittare visas Efter Nio undantagsvis bara på Arenan på måndag kväll, berättar radio- och tv-chef Unni Malmgren.

- I stället får Yle Fem ta hand om tv-sändningen lördagen därpå, den 10 mars för då vet vi att det kommer ett program som för många av våra tittare är en av tv-höjdpunkterna under året, nämligen finalen i Melodifestivalen.

Veckans Efter Nio och alla tidigare delar hittar du på Arenan

Melodifestivalen sänds direkt i Yle Fem på lördag 10 mars med start kl. 21. Deltävlingarna och andra chansen hittar du på Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln