Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

IS: Väyrynen brottsanmäld - själv bestrider han anklagelser om pengafusk

Från 2018
Uppdaterad 05.03.2018 13:27.
Paavo Väyrynen
Bild: Lehtikuva

Rabaldret kring Paavo Väyrynens Medborgarparti fortsätter. Enligt Ilta-Sanomat bekräftar polisen i Helsingfors att den har fått in en brottsanmälan som gäller Medborgarpartiet.

Polisen avslöjar inte vem som lämnat in brottsanmälan eller vad den gäller.

I går uppgav ändå Medborgarpartiets viceordförande, Piia Kattelus, att det är partiet som bett polisen undersöka om Väyrynen missbrukat partiets medel i samband med presidentvalskampanjen.

Under veckoslutet fick Medborgarpartiet, som Väyrynen har grundat, mycket publicitet då Väyrynen själv uteslöts ur partiet.

"Det pågår ett kuppförsök"

Väyrynen kallade uteslutningen för ett kuppförsök och anklagade partiets ordförande Sami Kilpeläinen och viceordförande Piia Kattelus för att ha sammankallat ett olagligt möte där beslutet fattades.

Han tillbakavisade också beskyllningarna om att han skulle ha utnyttjat partiets medel.

- Tvärtom - jag lade ut pengar ur min egen ficka. Det var Kilpeläinen som skulle ta hand om ekonomin, men det klarade han inte av alls, sade Väyrynen.

Väyrynen grundade på söndagen en skuggstyrelse tillsammans med sin stödtrupp.

I dag klockan 14 håller Väyrynen en presskonferens där han har utlovat information sin återkomst till riksdagen och förberedelserna inför Centerns partikongress. Presskonferensen sänds direkt på Yle Arenan.

Väyrynen har utmanat Juha Sipilä på ordförandeposten i Centern.

Diskussion om artikeln