Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Marcus och Niclas Grönholms stall i rallycross blir verklighet

Från 2018
Marcus och Niclas Grönholm mellan racen.
Bildtext Marcus och Niclas Grönholm laddar för ny rallycross-säsong tillsammans.
Bild: Långfilm productions / Jan Nyman

Den tvåfaldige världsmästaren i rally och ständige motorsportsmecenaten Marcus Grönholm kommer att leda ett nytt stall i VM-serien i rallycross inkommande säsong. En av förarna i GRX-stallet är hans son Niclas Grönholm.

Grönholm junior och Timur Timerzyanov från Ryssland kommer att ratta varsin Hyundai i säsongens tävlingar.

Grunderna för samarbetet lades via Marcus Grönholms goda kontakter inom rallyvärlden, även om GRX-stallet är ett privat projekt.

Det har ryktats om samarbetet redan en längre tid.

– Jag har ett bra förhållande till Hyundais stallchef på rallysidan, Michael Nandan. Han arbetade vid Peugeot när jag var förare där. Vårt stall i rallycross är helt privat, men vårt mål är att utmana konstruktörsstallen. Jag litar på våra bilar och vi kommer förhoppningsvis igång med testandet inom ett par veckor, säger Marcus Grönholm till Yle Urheilu.

Han berättar också att grunden för samarbetet lades redan för ett par år sedan vid VM-rallyt i Jyväskylä.

Via goda kontakter till bilfabriken kunde Marcus Grönholms adept Jari Hyttinen förra hösten bli en del av Hyundais program för unga förare.

GRX-teamet kommer att delta i Supercar-klassen i rallycross. Säsongen omfattar tolv deltävlingar och börjar i april i Barcelona.

För Niclas Grönholm blir säsongen redan hans tredje på VM-nivå medan Timur Timerzyanov är tvåfaldig europamästare i Supercar-klassen.

Diskussion om artikeln